Türk Milleti’nin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan bir avuç vatan haininin gerçekleştirdiği darbe kalkışması sonrasında, vatan ve millet sevdalısı Nevşehirliler ‘Demokrasi Nöbeti’ devam ediyor. 7’den 77’ye, Telekom önü Diriliş meydanında ellerindeki Türk Bayrakları ile sloganlar atan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için meydanlarda gür sesleri nöbete devam ediyorlar.
FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim.” çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar sloganlarla darbeye karşı ‘Demokrasi Nöbeti’ ne yılmadan devam ediyorlar.
Telekom önü Diriliş Meydanı’nda gerçekleştirilen Demokrasi Nöbeti, bu kez çeşitli sivil toplum teşkilatının yöneticileri, gerçekleşen darbe kalkışmasına karşı duydukları tepkiyi dile getiren konuşmalara sahne oldu.
Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan Demokrasi nöbeti daha sonra ,meydanı dolduran binlerce vatandaşın gür şekilde söyledikleri İstiklâl Marşı’nınokunması ile devam etti.
Hainlere Pabuç Bırakmayacağız
Nevşehir Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği kahramanlık marşlarının ardından konuşan Nevşehir Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı İlhan Kahraman, darbe kalkışması yapan ve geri zekâlı olarak nitelendirdikleri haysiyetsiz vatan evlatlarının Türk Milleti’nin canları pahasına vatanları uğrunda şehadete ulaşma gibi hasletlerinin var olduğunu unuttuklarını söyledi. Kahraman “ Bu ülkenin iktidarı ile muhalefeti ile siyaset yapanların var olduğunu unuttular, bu ülkenin insanlarını unuttular, sanayicilerini unuttular bu geri zekalılar. Onlara pabuç bırakacağımız düşüncesine kapıldılar. Silaha karşı, tanka karşı göğsünü siper edenlerin bulunduğunu hiç hesaba katmadı bu hainler. Son yıllarda ülkemizde yaşanan ciddi yatırım hareketliliği bu insanları tedirgin etti. Allah’a şükürler olsun ki dünyaya örnek yatırımlara ev sahipliği yapıyoruz. Dünyanın en büyük havalimanı ülkemizde yapılıyor, denizin altından tüp geçitle ulaşım sorununa çözüm aranıyor. Zannediyorlardı ki bu millet dipçiği, tankı görünce evlerine gider. Geçti artık o dönemler . Bu millet halen ayaktadır ayakta olmayı da sürdürecektir ”dedi.
Bu Bayrağı Size İndirtmeyeceğiz
Bu arada 1999 yılında şehadet mertebesine ulaşan Ürgüplü Mehmet Memiş ’in annesi Fatma Memiş, platforma çıkarak, darbe girişiminde bulunan hainlere sert tepki gösterdi. Memiş Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerine hitaben “ Biz bu vatana sahip olurken bir bedel ödedik. Bu bayrağı size indirtmeyiz. Biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Şehitlerimizin ruhları sizleri bir bardak suda boğacaktır. Buna yürekten inanıyoruz ”diye konuştu.
Binlerce Nevşehirlinin hazır bulunduğu demokrasi nöbetinde vatandaşlar : “Paralel Darbesi Vatan Haini FETÖ, Demokrasiye hain kumpas, Halk Düşmanı FETÖ, Millet Seninle Başkomutan Erdoğan, Millet demokrasi için yürüyor” şeklinde pankartlar taşıdı.
Devletimizin Emrindeyiz
Müstakil Sanayici ve İşadamları MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Halil Uluer, ülkemizin zor günlerden geçtiğini belirtti. Bu dönemde devletimizin yanında olmanın hepimizin birer vatandaşlık görevi olduğunu kaydeden Uluer “ Bu şerefli görevde devletimizin yanında ve emrinde olduğumu tüm dünyaya aslanlar gibi gösterdik. Burada siyasi bir dava için değil, vatanımız, bayrağımız, Kuran-ı Kerim’imiz ve ezanımız için bulunuyoruz. El ele sırt sırta ve gönül gönüle bu meydanı dolduran kahraman yiğitler olduğu müddetçe Allah’ın izni ve inayetiyle soysuz, şerefsiz terörist FETÖ ve onun yandaşlarından kurtulacağız ”dedi.
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi başkanlığındaki şehit yakınları ve gazilerle yakınları platforma çıkarak Türk bayrakları ile Demokrasi nöbetine katılan vatandaşları selamladılar.
Daha sonra Nevşehir’in manevi şahsiyetlerinden Hafız Mahmut Kemikkıran ’ın ülkemiz ve milletimiz için toplu dua yaptı. (COŞ_