Göreme Belediyesi öncülüğünde ve işbirliğinde Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odasına bağlı Peyzaj Mimarları Odası Başkanlığınca yürütülen çalışma kapsamında peyzaj ve mimari alanında 3 profesör, 2 doçent, 5 öğretim görevlisi, 1 heykeltıraş ve 19 farklı üniversiteden toplam 30 öğrenci geniş kapsamlı bir çalışma başlatmıştı.
Toplantıya Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Belediye Meclis Üyeleri, Göreme Belediyesi çalışanları, turizmciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 15 gün boyunca yürütülen çalışmalar sonucunda ortaya çıkan projelerin sunumunu yapan peyzaj mimarları çalışmalarında neler olduğunu ve neler planladıklarını Göremelilere anlattı.
Göreme’nin iki alanda ele alındığı çalışmada ilki şehir dokusu üzerine diğeri ise vadilerin sade bir hale getirilmesi alanında oluştu. Projelerin sunum toplantısında konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil yapılan çalışmaların Göreme’nin çok önemli ihtiyaçlarına cevap vereceğini söyledi. Cingil, “Yürüttüğümüz bu proje ile beldemizde yeniden kalıcı bir düzenleme yapma şansı yakaladık. Uzman isimlerin öneri ve görüşleri ile daha iyi şekillenen bu proje ile Göreme daha modern ve bir o kadar da doğal dokusunu koruyacaktır.” dedi.
Türkiye Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Dr. Ayşegül Oruçkaptan ise konuşmasında Göreme’nin doğal dokusunun çalışmalarda sorumluluğu da beraberinde getirdiğini fakat Göreme’de çalışma yapmanın kendileri için de çok önemli olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından projelerin görsel sunumu yapıldı. Görsel sunumun ardından Türkiye Peyzaj Mimarları Odası tarafından Göreme’de yapılan çalışmaya destek verenlere teşekkür belgeleri ve plaket verildi. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil de projede görev alanlara Göreme’nin tanıtımlarının ve hediyelerinin yer aldığı çanta hediye etti.
Sunum toplantısı projelerin örneklerinin asılı olduğu stantların gezilmesi ile sona erdi.