Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı görev yaptığı yerlerde gelenek hale getirdiği ve her gün farklı ailelerle farklı sofralarda buluşma programına ilgi oldukça yoğun. Kaymakam Balcı Ürgüp’te geçirdiği iki ayrı ramazan ayında yüzlerce kişi ile farklı ortamlarda iftar yaptı.
Kaymakam Balcı her iftar programından sonra kendine ait sosyal medya hesabından ve Ürgüp Kaymakamlığı Resmi Facebook Hesabından iftar programında emeği geçenlerin ve katılanların fotoğraflarını paylaşarak teşekkür etmeyi ihmal etmiyor.
Kaymakam Balcı’nın paylaşımlarını Gaziantep ilinden takip eden ve orada aşçılık yapan Halil usta ekibi Battal Yıldırım ve Halil Kör Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ile iletişime geçerek kendilerinin de Ürgüp’te iftar vermek istediklerini belirttiler. Kaymakam Balcı’da ustaların isteklerini kırmayarak Ürgüp’e davet etti.
Gaziantepli ustalar yemek malzemelerinin tamamını alarak Ürgüp’e geldi. Ürgüp’te faaliyet gösteren Melis Otel bahçesinde yaklaşık 90 kişiye iftar veren ustalar isteklerini kırmayan Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı’ya teşekkür ettiler.
Düzenlenen iftar programında Kaymakam Alper Balcı, Melis Cave Otel sahibi Murat Boz’a ve Ürgüp’lü Polis Özel Harekat hocası A.S ’a devleti adına hizmetlerinden dolayı plaket verdi.
Konu ile açıklama yapan Alper Balcı ”27. İftarımızda Gaziantep rüzgarı esti. Melis cave oteldeki iftarımıza Başdere köyümüz ve Ürgüp merkezdeki vatandaşlarımızla katıldık. Antep’ten gelen Halil usta ekibi Battal Yıldırım ve İbrahim Halil Kör ustalarımızın hazırladığı sofra enfesti. Türkiye Aşçılar federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz ve Göreme belediye başkanı Nuri Cingil’in de katıldığı iftarımızda her zaman yanımızda olan Melis Cave otel sahibi Murat Boz’a ve Ürgüp’lü Polis Özel Harekat hocası A.S ’a devletim adına hizmetlerinden dolayı plaket verdik. Teşekkürler Murat Boz, teşekkürler Battal, İbrahim Halil usta, teşekkürler Kapadokyalı Aşçılar derneği." dedi
Düzenlenen iftar programına Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürü İrfan Yabaş, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Türkiye Aşçılar federasyonu başkanı Zeki Açıkgöz, Kapadokya Aşçılar Derneği Başkanı Arif Özata, ve aileler katıldı.