Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, LYS sonuçlarına göre lisans programlarında yüzde 95 doluluk oranına ulaştı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin heyecanla beklenen yerleştirme sonuçlarına göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin tüm kontenjanları tercih edilerek büyük oranda doldu.
Açıklanan LYS sonuçlarına göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 4 bin 668 yeni öğrenci tercih etti.
Nevşehir Haıc Bektaş Veli Üniversitesine yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kutlayan Rektör Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversiteni tercih ettikleri için kendilerine teşekkür etti. Kılıç, "Üniversite olarak kurulduğumuz günden bugüne başarı çıtamızı sürekli yükselten bir üniversite olduk. Üniversitemizin tüm bölüm ve programlarının tercih edilmesi ve kontenjanlarımızın tamamına yakının dolması, bizler için memnuniyet ve gurur verici bir durum. Kontenjanlarımızda ki yüksek doluluk oranının %95’lere yükselmesi, bugüne kadar marka bir üniversite olma yolunda ortaya koyduğumuz başarılı çalışmalarımızın da en önemli göstergesidir” dedi.