Nevşehir İl Müftülüğü tarafından, Nevşehir’de 7 yaşındaki çocukları namaz kılmaya teşvik etmek ve onlarda namaz bilinci oluşturmak amacıyla “Namaza Başlıyorum” etkinliği düzenlendi.
Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii’nde “Namaza Başlama Merasimi” gerçekleştirildi.
7 Yaşında Namaza Başlıyorum programına İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat ve A. Celalettin Altunkaya, Şube Müdürleri, Cami görevlileri, Hacı Asım ve Nimet Dirikoç 4-6 Yaş grubu öğrencileri, Kur’an kursu öğreticilerinin çocukları, bazı Anaokulu, Kreş öğrencileri ve velileri katıldı.
Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, her zaman alışılmış Kurşunlu Camii cemaatinin yerini dolduran minik kalplere hitap etti. Burada miniklerin karşısında yaptığı heyecanlı, duygulu ve maneviyat dolu konuşmasında, çocukların 7 yaşına geldiklerinde namaza başlamaları tavsiye ve teşvik edilmelidir dedi.
İl Müftüsü Yakup Öztürk, iyi bir evlat yetiştirmenin önemine değindi ve şöyle devam etti; “Her anne babanın hayırlı bir evlada sahip olması dünyanın en büyük nimetidir. Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin. Bu çocuklar bizim evladımız ve onlar sayesinde büyük bir nimete sahibiz. Fakat büyük bir imtihanla da karşı karşıyayız. Nedir o? derseniz, evinize, barkınıza, malınıza, mülkünüze bu çocuklar varis olacak. Peki, bizler bu çocuklarımızı seccademize varis olacak şekilde yetiştirdik mi? İşte bunu yapamamış isek vay halimize. Peygamberin dilinde cennet çiçekleri olan cıvıl cıvıl çocuklarımız, bizim kapanmayan amel defterimizdir. Yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet getiririz. İlk manevi aşıyı işte orada çocuğa yaparız. Eğer gerçekten büyük hesap gününe çocuklarımızı seccademize varis olarak hazırlayabiliyor isek, biz ve çocuklarımız büyük günün sınavına hazırız demektir. Emeği geçenleri, çocuklarımızı, ana babalarını tebrik ediyorum” dedi.
Öztürk ayrıca, “Şüphesiz yavrularımız bizim için önemlidir. Bugün gençlerimizin hayatını tehdit eden, bir takım alışkanlıklara daha baştan set çekmek için mutlaka onlara dinini, imanını öğretmeli ve Helalı Haramı tanıtarak yetiştirmeliyiz” dedi.
4-6 yaş gurubu öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim’den sureler, dualar, Hadis-i Şerifler, hutbe ve ezan okundu. Akabinde ilahiler ve şiirler söylendi.
Program çıkışında tüm katılımcılara ve çocuklara dondurma ve şeker ikram edilirken, üzerinde Namaza Başlıyorum yazan balon hediye edildi.