Nevşehir Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma programında duygu dolu anlar yaşandı.
Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/ PDY) mensubu hainlerin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi karşısında asil Türk Milleti’nin dünyada eşi ve benzeri olmayacak bir şekilde yüreklerindeki iman gücü ve ellerindeki şanlı Bayraklarımızla verdiği emsalsiz zaferin okullarda gençlere daha iyi bir şekilde anlatılması amacıyla ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de bir dizi programlar düzenleniyor.
Nevşehir Anadolu Lisesi’nde bu çerçevede düzenlenen programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider.Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mustafa Özdemir’in yanı sıra Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Nevşehir Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Ş ehitleri Anma programı,şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Programın açılışında konuşan Okul Müdürü Yavuz Selim Yıldırım, 15 Temmuz’da şehit olan vatan evlatlarına Allah’tan rahmet ve yaralılarına acil şifalar diledi ve Allah’tan Türk Milleti’ne bir daha böyle günler yaşatmaması dileğinde bulundu.
Milli Eğitim Müdürü Demir, “Şer Odaklarının Oyunlarına Alet Olmayın”
Nevşehir Millî Eğitim Müdürü Murat Demir’ de 40 yıldan beri devletin en üst kademelerine yerleşerek bu milletin verdiği vergilerle satın alınan helikopter, tank ve savaş uçakları ile TBMM ne saldırmaktan çekinmeyen ve bu ülkenin güvenliği adına önemli bir misyon üstlenen Özel Hareket Komutanlığına bombalı saldırı düzenleyerek 241 vatan evladını şehit eden ve 2 bini aşkın vatan evladının da yaralanmasına neden olanları, Türk Milletinin asla unutmayacağını belirtti. İhanet şebekesinin, bundan sonraki süreçte de ihanete devam edeceğini aktaran Demir, gençlerden geleceklerini yok etmek isteyen bu şer odaklarına karşı daha duyarlı olmaları çağrısında bulunarak şer odaklarının oyunlarının farkına varmalarını ve oyunlarına asla alet olmamaları gerektiğini ifade etti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’ de 15 Temmuz gecesi ortaya konulan zaferin dünya tarihinde eşi ve benzeri olmayan bir kahramanlık destanı olduğunu kaydetti.
Ünver, “Hainleri Affetmeyeceğiz”
Küresel güçlerin dünyayı yönetme arzusu üzerine kurguladıkları bir takım hain emellere karşı her zaman uyanık olunması çağrısını yineleyen Ünver “ 1990’lı yıllarda Yugoslavya isimli ülkeyi 7 ayrı küçük devlet haline getirmek için kirli bir oyun sergilendi. Amaç her alanda küçük,etnik çatışmalarla boğuşan,gelişme ve kalkınma hamlesi içerisinde olamayacak bir potansiyel doğrultusunda bulunan ülkeleri daha iyi yönetebilme adına köklü bir oyun sergilendi. O dönemde bu ülkede Sırp ve Hırvatların karşısında direnme gücü oldukça zayıflayan ve bir dönem Osmanlı toprakları içerisinde yer alan Müslüman Bosna Hersek halkı , ülkemizden yardım isteğinde bulundu. Ama o dönemde ne yazık ki ülkemiz, banka hortumlanmaları, sefalet, milli değerlerin yok edilişi ve kendi ile boğuşan bir yapı içerisinde idi. Başımızdaki üst düzey yöneticiler, bir ülkenin içişlerine karışamayacaklarını beyan edip, Bosna Hersekli kardeşlerimize yardım elini uzatmadı. Bosna Herkes’in Cumhurbaşkanı ne diyordu ‘Size karşı yapılanları asla unutmayacaksınız.’ Bizlerde 15 Temmuz’u asla unutmadık ve unutturmayacağız. Asla onları affetmeyeceğiz” dedi.
15 Temmuz ‘da hainlerin başarılı olmaları halinde şu anda burada kendilerinin de olamayacağını dile getirerek şöyle devam etti : “ Eğer o ihanet şebekesinin hainleri başarılı olmuş olsalardı,bizler olmayacaktık, milletvekillerimiz,müdürlerimiz olmayacaktı. Siz sevgili gençler sizin geleceğiniz ellerinizden alındığı gibi vatanınız da olmayacaktı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da PKK, PYD,DAEŞ gibi terör örgütleri kol gezecekti. Vatan toprakları aynı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi pay edilecekti.Ama o hainler tek bir şeyi unutuyorlardı,Asil Milletimizin vatan sevgisini. Yüreklerindeki imandan aldıkları güçle,ellerinde silah dahi olmaksızın bugüne kadar dünya tarihinde olmayan bir büyük demokrasi zaferine imza attılar. Elbette o günlerde gerek Silahlı Kuvvetlerimiz içerisinde ve emniyetimizin içerisindeki yüreği vatan sevgisi ile çarpan kahraman Mehmetçiklerimiz ve polis kardeşlerimizde bu zaferde vazgeçilmez bir güç oluşturmuştu. Günümüz iletişim çağı sevgili gençler. Araştırın , inceleyin,Kendinizi ne kadar iyi anlatabilirseniz o denli medenisinizdir. Son günlerde 15 Temmuz ve 16 Temmuz’daki hava harekatına katılan hainlerin seslerini öyle sanıyorum TV lerde izlemişinizdir. Ne diyor hain ‘Ellerinize sağlık.’ Düşünün bir kez bu halkın parası ile satın alınan savaş malzemelerini yine bu milletin yok edilmesi için kullanıyor ve bir de ellerinize sağlık diyebiliyor.Bunları bu millet kıyamete kadar unutmayacaktır. Sizlerde sakın bunları unutmayın.Bunlara karşı daime uyanık olun,zaten uyanık olmamız Allah’ın emri.”dedi.
Açıkgöz, “ 15 Temmuz’da Bu Millet Tarih Yazdı”
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ de yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da ülkemizde sadece bir darbe girişiminin olmadığını belirterek, küresel güçlerin ülkemiz üzerine oynadığı oldukça geniş kapsamlı bir oyun olduğunu kaydetti. Açıkgöz “ 15 Temmuz darbe girişimi sadece bir hükümetin darbe yoluyla düşürülmesi değildi.Küresel güçlerin FETÖ ihanet çetesi ile birlikte ülkemize saldırması ve siz değerli gençlerin geleceğinin çalınması idi.Ancak Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletinden aldığı güçle yine bu millet ile bu kahpece kurgulanmış oyuna izin vermedi. 15 Temmuz’da aziz milletimizin yazdığı bir tarihtir aynı zamanda. Bu hain geceyi unutmadık unutturmayacağız da. Sizlere bir özür borcumuzun olduğuna inanıyorum. Biz inanın buna Çanakkale ruhunun yok olduğuna inandığımız bir süreçte, 15 Temmuz’da bir de baktık ki tankın altına gençler yatmış. Bir kez daha gördük ki, bu milletin yaşlısı ve genci o köklü Çanakkale ruhuna fazlasıyla sahipmiş. “dedi.
Türkiye’nin yer altı ve yerüstü zenginliklerinin küresel güçler tarafından öteden bilindiğine dikkat çeken Açıkgöz “ Ülkemize karşı yapılan saldırıların altında gerçekten ciddi yer altı ve yerüstü zenginliklerimiz yatıyor. Küresel güçler bu nedenle ülkemizin büyümesini ve gelişmesini istemiyorlar. Küresel güçler bunun farkındalar. Bu bölgelerde 20 farklı küçük devlet kurup,bunların etnik çatışmalar içerisinde olmalarını,ekonomik açıdan büyümelerini ve gelişmelerine izin vermeyecek bir mekanizmayı tesis etmeye çalışıyorlardı. Yaşanan bu gelişmeleri asla ama asla unutmayın. Onun için siz sevgili gençlere düşen en önemli görev çok ama çok çalışmanız, dünden daha fazla çalışın,kitap okuyun,en büyük dost kitaptır.Yeter ki bir ve beraber olun gençler. Ülkemize hep birlikte sahip çıkmayı sürdürün. Çünkü tüm dünyanın ve ümmetin ülkemize çok ihtiyacı olduğuna inanıyorum. “dedi.
Gizligider, “Bu Topraklara Hakim Olan Dünyaya Hakim Olur”
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizlgider’de 15 Temmuz’da hain ihanet şebekesinin başarılı olmaları halinde ortada Türkiye isimli bir ülkenin olamayacağı vurgusu yaptı. Gizligider,ihanetin başarılı olması halinde gençlerin geleceğinin de yok edileceğini dile getirerek şöyle konuştu “ 100 yıl önce imzalanan Sevr’in tüm hükümlerine işlerlik kazandıracaklardı. Boğazlar ele geçirilecek ve terör örgütleri, ülkemizi çepe çevre kuşatacaktı. Sevgili gençler, sahip olduğu değerler ışığında Türkiye özellikle son yıllarda dünya genelinde her alanda atılımlar yaptı. 2013’da 50 yıldan beri ülkemizi adeta bir sömürü gerçekleştiren IMF’ye artık yeter, ülkemden git artık dedi. 3. Köprü, Kanal İstanbul, dünyanın en büyük hava limanının yapımının ihale edilmesi,nükleer santral projeleri gibi bir çok dev atılım küresel güçleri endişeye sevk etti. Hatırlayın bir kez Gezi olayları 5-10 ağaç için mi patlak verdi. Ne diyordu Gezi Kalkışmacıları nükleer santral projesini, 3. Köprüyü, kanal İstanbul ve havalimanı projelerini askıya alın, yapmayın diyorlardı öyle değil mi ? Bu topraklar tarihin yazıldığı, bu toprağa hakim olanların, dünyaya hakim olduğu topraklardır. Yine tarih bilgilerinizi hatırlayın Bizans İmparatorluğu,Selçuklu ve Osmanlı Devleti,hep bu topraklarda var oldu. Onun için bize bu toprakları bırakmak istemiyorlar. Türk insanının ayağa kalkmasını istemiyorlar, biliyorlar ki eğer Türk Milleti ayağa kalkarsa kendileri oturacaklar.Onun için bunlara fırsat vermeme adına çok ama çok çalışmak zorundayız. Ya başarılı olacağız., ya yok olacağız. Sizler sadece bizim umudumuz değil, dünyadaki 2 milyar ümmetin de ortak umudusunuz. Bu inanç doğrultusunda çalışmalarına yön verin.”dedi.
Nevşehir Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma programında daha sonra Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Hasan Kılınçcı ‘ın gitarı eşliğinde, 15 Temmuz şehitleri için hazırlanan şarkı , okul öğrencisi Öznur Azıtmaz tarafından seslendirildi.
15 Temmuz Demokrasi Zaferi’nin kahramanı Astsubay Ömer Halisdemir’in anlatıldığı video, programa katılanların gözlerini yaşarttı.