15 Temmuz’da ihanet çetesi vatan hainlerinin gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara akın eden vatandaşlar,. Demokrasi nöbetinin 19. gününde yine meydanları doldurdu.
Nevşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile Diriliş Meydanı’nda kurulan platformda gerçekleştirilen etkinliğe her yaş grubundan katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk Bayrakları ile birlik ve beraberliğin adeta simgesi oluyorlar.
Demokrasi Nöbetinde Nöbet Aşı Uygulaması Devam Ediyor
Nevşehir Belediyesi Diriliş Meydanı’nı dolduran vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirdiği nöbet aşı uygulamasını , demokrasi nöbetinin 19. günü de sürdürdü. Nevşehir Belediyesi Yemekhanesinde hazırlanan etli pilav özel olarak yaptırılan kaplar ile vatandaşlara verilirken ayranda ikram edildi. Nevşehir Belediyesi ekipleri her demokrasi nöbetinde olduğu gibi vatandaşlara su ve bayrak dağıtımını, Diriliş Meydanı’ndaki stantta devam etti
Demokrasi Nöbetinin 19. Günü, Nevşehir Belediyesi Mehteran takımının kahramanlık marşlarını seslendirmesi ile başladı.
15 Temmuz’da yaşanan vatan hainlerinin darbe girişimi sırasında yaşanan olayların barkovizyonda vatandaşlara izlettirildi.
Nevşehir Nöbette Tweetter de İlk Sıralarda Yer Aldı
Bu arada twitter kullanıcıları arasında Nevşehirli vatandaşların Demokrasi nöbetine devam ettiğini ortaya koyabilmek amacıyla Nevşehir AK Parti Gençlik Kolları tarafından ‘Nevşehir Nöbette ‘ başlığı altındaki tweet uygulaması, vatandaşlardan büyük bir ilgi gördü.Bu çerçevede ilk tweet Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ,tarafından atıldı. Kısa bir süre içerisinde twitter de Nevşehir Nöbette başlığı ile atılan tweetler, ilk sıralarda yer aldığı görüldü.
Türkiye Dünyaya ve Bize Çok Lazım, Yaşasın Türkiye
Dombıra Türküsü ile tüm Türk dünyasında isminden söz ettiren sanatçı Arslanbek Sultanbekov, ekibi ilme birlikte Kazakistan’da beğeni toplayan türkülerini seslendirdi.
Kazakistan’daki yöresel kıyafetlerle sahne alan sanatçı Sultanbekov , Nevşehir konserinin finalinde, Türkiye’de büyük bir ilgi ile dinlenen Dombıra isimli türküsünü söyledi. Vatandaşların yoğun istekleri sonucunda Dombıra Türküsü’nü ikinci kez seslendirdi.
Sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Türkiye’de yaşanan darbe girişiminden büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Sultanbekov , “Son günlerde Türkiye’de yaşananlardan büyük bir üzüntü duyduk. Türkiye çok güçlü bir ülke. Türkiye’nin tüm dünyaya ve bize çok lazım bir ülke olduğuna inanıyorum. Yaşasın Türkiye” dedi.
Daha sonra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ile birlikte halkı selamlayan sanatçı Arslanbek Sultanbekov, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Diriliş Meydanı’nda vatani görevini yapmak üzere askeri birliğine önümüzdeki günlerde teslim olacak Cafer Mert isimli asker adayı için Diriliş Meydanı’nda kurulan platformda, Hafız Mahmut Sami Kemikkıran tarafından Asker duası yaptırıldı.