Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Acıgöl İlçesi Merkez Çarşı Camii’nde ’Temel Dini Bilgiler Yarışması’ düzenlenerek İl birincisi seçildi.
Programa, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş,Ürgüp Müftüsü Muhammed Çınar, Acıgöl Müftüsü Muharrem Evirgen, Kur’an Kursları öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Kuran Kursları Temel Dini Bilgiler yarışmasında İl birinciliği Acıgöl Merkez Kuran Kursu öğrencisi Kevser Alkan elde ederken ikinciliği Nevşehir Merkez Üftade Kuran Kursu öğrencisi Gülhan Oğurlu, üçüncülüğü ise Avanos Bahçelievler Kuran Kursu öğrencisi Ümmügülsüm Çiftçi elde etti.
Yapılan yarışma sonrası bir konuşma yapan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, "Dini bilginin en güzel ve doğru bir şekilde öğrenildiği, milletimizin müstesna mekânları Kur’an kurslarımızdır. Ne mutlu ki annelerimiz, eşlerimiz ve yavrularımız buralarda Allah’ın Kelamını dinimizin özellik ve güzelliklerini öğrenebilmek için çaba ve gayret sarf ediyorlar" dedi.
Program sonunda Nevşehir İl Müftülüğü tarafından yarışmada birinci olan öğrenciye üç çeyrek altın, ikinci olan öğrenciye iki çeyrek altın ve üçüncü olan öğrenciye saat hediye edilirken, Acıgöl İlçe Müftülüğünce ise yarışamaya katılan bütün öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından birer kitap seti hediye edildi.