Nevşehir’den hacca gidecek hacı adayları, dualar ve salavatlar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2016 yılı hac organizesinde hac farizasını yerine getirmek üzere İl’imizden Nevşehir 2. Kafile olarak giden 1 Kafile Başkanı, 4 Din görevlisi ve 1 bayan irşat görevlisi olmak üzere toplam 165 hacı adayı, Kapadokya havalimanından uğurlandı.
Törene İl Müftüsü Yakup Öztürk, Hac ve Umre Şube Müdürü M. Şaban Yılmaz, Müftülük görevlileri, kafilede görevli Kafile Başkanı A. Muhammed Çınar, din görevlileri, kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ve çok sayıda yakınları katıldı.
Kafilede din görevlisi olarak giden İmam-Hatip Ali Öksüz’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ve seslendirdiği ilahilerin ardından, Ürgüp İlçe Müftüsü Kafile Başkanı A. Muhammed Çınar, kısa bir dua yaptı ve hacı adaylarından ülkemize karşı oynanan hain planların ve İslam coğrafyasında yaşanan olumsuzlukların sona ermesi için dua etmelerini istedi.
Törende konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Allah (c.c.) yolculuğunuzu hayırlı, uğurlu ve bereketli eylesin. Sizlere müjdeler olsun. Milyonlarca Müslüman arasında duaların kabul olduğu, günahların affolduğu Mübarek topraklara gitmek, karşılığı ancak Cennet olan hac ibadetini yapmak sizlere nasip oldu. Rabbim haccınızı mebrur, sa’yinizi meşkûr, amelinizi makbul, günahlarınızı mağfur eylesin. Duanızda bizleri de unutmayın” dedi.
Öztürk; “15 Temmuz’da ülkemizde meydana gelen hain paralel terör örgütünün silahlı darbe girişiminde yiğitçe direnen ve hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi ve ülkemizin birlik ve beraberliği için hacda bol bol dua etmelerini istedi.
Hac ibadetinin nasıl yapılacağı hakkında kısa bilgiler veren Hac ve Umre Şube Müdürü M. Şaban Yılmaz; “Hacı adayı, arkadaşlarına karşı şefkatli, merhametli ve tatlı sözlü olmalı, onlara hüsnü zan ile davranmalı, öfkesine hâkim olmalı, kabalık ve şiddetten uzak durmalıdır. Bulunduğu yerin değerini bilmeli, bol Kur’an okumalı, çok dua etmeli, dilini gıybet ve boş sözden korumalı, münakaşadan kaçınmalı, kıymetli vakitlerini çarşı pazarda zayi etmemelidir” dedi ve Haccını noksansız yapabilmesi için verilen talimatlara uymalıdır, diye konuştu.