Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük Kasabasında bulunan Gazi İlkokulu öğretmenlerinden Nevzat Özdemir, okulların tatile girmesi nedeniyle sınıf içerisinde bulunan malzemeleri korumaya aldı. Öğretmen Nevzat Özdemir’in davranışı takdir topladı.
Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar kasabada bulunan okulların eksikliklerini tespit etmek üzere gezi ve incelemelerde bulundu. Milli Eğitim Müdürü Demir ve beraberindekiler Gazi İlkokulu 4. Sınıf şubesini kontrol ettikleri esnada sınıf içerisinde bulunan çöp kovası, süpürge, bilgisayar, evrak ve belgelerin düzenli bir şekilde paketlenip korumaya alınmış bir şekilde karşılaştı. Milli Eğitim Müdürü Demir okul müdürü Yaşar Kısa’dan konu ile ilgili bilgi alırken öğretmenin bu şekilde duyarlı davranmasından dolayı duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.
Milli Eğitim Müdürü Murat Demir burada yaptığı açıklamada, “ Devletimin çöp kovasını bile en güzel şekilde koruyabilen öğretmenimizin alnından öpüyorum. Sınıfın fotoğrafını ve şubesini öğretmenimizin ismi aldım. Milli Eğitim Bakanlığımıza öğretmenimizin bu örnek davranışını bildireceğim. Değerli öğretmenimiz Nevzat Özdemir’i örnek davranışından dolayı tebrik ediyorum. Değerli anne ve babasının ellerinden öpüyoruz.” diye konuştu.