Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ‘Uçurtma Şenliği’nin ikincisi gerçekleştirildi. Şenlikte bir araya gelen ve müzikler eşliğinde gönüllerince eğlenen özel gereksinimli öğrenciler, uçurtma şenliği ile de coşkulu bir gün geçirdi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi ve Girişimcilik Kulübü tarafından ‘Engelliler Haftası’ dolayısıyla organize edilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Doç. Dr. Zeliha Leblebici, Öğretim Görevlisi Kamuran Özdil, Umuda Bir Adım Derneği Başkanı Hülya Belirir, Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, Kapadokya Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Erhan Akın ve öğrencileri, Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ümit Selçuk Şimşek ve öğrencileri, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Filiz Kılıç yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi başlayan etkinlikte, üniversite öğrencilerinden NORE müzik kulübünün çaldığı müziklerle ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Ayşen Tükel ile öğrencilerinin hazırlamış olduğu birbirinden güzel etkinlikler eşlinde doyasıya eğlenen özel gereksinimli öğrenciler ve katılımcılar güzel bir gün yaşadı.
Daha sonra üniversite Engelsiz Üniversite Birimi tarafından kendilerine verilen uçurtmaları öğretmenleri ve üniversite öğrencileri ile birlikte havalandıran öğrenciler, adeta engelsiz bir dünya için özgürlüğe kanat çırptılar.