Nevşehir Belediyesi , çocuk oyun alanı ve dinlenme parklarındaki yenileme çalışmalarına devam ediyor. Şehrin çeşitli mahallelerinde bulunan çocuk oyun alanı ve dinlenme parklarının daha modern bir görünüme kavuşturulması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, farklı tasarımlar da dikkat geçiyor.
Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinin değişik çocuk oyun alanı ve dinlenme parklarının bulunduğu alanların yeniden günün şartlarına uygun bir şekilde yenilenmesi amacıyla çalışmalar yapıyor. Yenileme çalışmaları ile çocuk oyun alanı ve dinlenme parklarındaki sulama sistemi tam otomatik hale getirilirken, çimler yenileniyor. Halkın parklardan etkin şekilde değerlendirmesini n amaçlandığı çalışmalar kapsamında ayrıca kondisyon aletleri konularak sportif çalışmaların bu alanlarda artmasına imkan sağlanıyor. Bazı parklarda ise suni şelale ile oldukça farklı bir görüntü de oluşturuluyor.
Çok çeşitli süs bitkisi ve fidanların da bakımlarının ve dikimlerinin gerçekleştirildiği yeni park düzenleme çalışmalarının bu yıl sonuna kadar devam etmesi hedefleniyor.