Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör adayı Mehmet Dursun Erdem, 15 Temmuz Cuma akşamı yapılan darbe girişimi karşısında yapılan bu girişimin yeni Türkiye’nin yeni Kurtuluş zaferi olarak nitelendirdi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör adayı Mehmet Dursun Erdem FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimi sonrasında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Bilindiği gibi 15 Temmuz 2016 günü ülkemiz kanlı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Ancak yüce milletimizin engin ferasetiyle bu alçakça oyun, oyunu kuranların üzerine döndürülmüştür. Ülkemiz böyle alçak bir saldırıyı Serv dönemi Türkiye’sinde bile görmemiştir. Çünkü hiçbir dönemde millî iradenin tecelli ettiği yer olan yüce Meclisimiz böyle hain bir kuşatma altında kalmamıştır. Tüm bunlar göz önüne alındığında 15 Temmuz 2016 tarihini Türkiye Cumhuriyeti’nin Yeni Kurtuluş Zaferi olarak nitelemek ve görmek gerekmektedir. Biz bu tarihi belleğimize Yeni Türkiye’nin yeni kurtuluş zaferi olarak kazıyoruz ve bu günü hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu millet İstiklaline ve İstikbaline kast eden hiçbir şer şebekesini affetmemiştir.
Tüm meslek hayatımda Devletin ve Milletin içine çöreklenmiş bu tür kuzu görünümlü Paralel Şebekelerin kurduğu tuzaklarla mücadele etmek durumunda kaldım ve hiç bir zaman mücadeleden geri durmadım. 28 Şubat’ta Milletimizin sinesine saplanan hançer maalesef ki 15 Temmuz’da da Paralel Çete eliyle devreye sokulmaya çalışılmıştır. Tüm meslek hayatımda nasıl bu Paralel Çetelerin hedefi haline gelmişsem ve bunlarla mücadele etmişsem bundan sonraki hayatımda da bu ihanet şebekeleriyle mücadeleden geri durmayacağım. Söz veriyorum.”