Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
TBMM’nin kuruluşunun millet iradesinin yönetime yansımasını sağlayarak, demokrasinin temel kaynağı olduğunu belirten Prof. Dr. Filiz Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma gayretlerinin önünü açan Ulusal Egemenlik, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatıdır. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde milletçe zorlu bir mücadelenin ardından elde edilen bu başarı, 23 Nisan 1920 tarihinde milli iradeyi tecelli ettirmiştir. Bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkmak, nice zorluklarla elde edildiğini unutmadan geleceğe taşımakla mümkündür. Bu itibarla ülkemizin dünyada saygın bir yere sahip olması ve bu saygınlığın ilelebet korunması en asli vazifelerimizden biridir. Bununla birlikte bu günün dünya çocuklarına armağan edilmesi de barış dolu bir dünyanın tesisi için son derece manidardır. Sevginin, barışın ve kardeşliğin vatanımızdan bütün dünyaya yayılmasına vesile olacak olan bu adım, saf ve temiz yüreklerde geleceği teminat altına almaktadır.
Bu itibarla Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, sevginin ve barışın tüm dünyaya yayılmasını temenni ederim.”