Uçhisar Belediyesi, kültür gezileri kapsamında, ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıması, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla Uçhisarlı bayanları Konya’ya gezi düzenledi. Uçhisarlı bayanların oluşturduğu 100 kişilik gurup, Konya’nın tarihi, turistik mekânları ile birlikte, müze ve türbeleri ziyaret etti.
Uçhisarlı kadınlar, Mevlana Müzesi, Yeşil Türbe, Aladdin Tepesi Cami, İnce Minareli Medrese, Üçler Mezarlığı ve Sultan Selim Cami’sini ziyaret etti ve ikindi namazını Sultan Selim Camii’nde kıldı.
Düzenlenen kültür gezileriyle seyahat etme imkanı olmayan vatandaşlara ülkenin tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerini, kültür merkezlerini görme imkanı sunduklarını belirten Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak gezilerin devam edeceğini söyledi.Başkan Karaaslan, "Konya, insanlık tarihi açıdan önemli medeniyetlere sahne olmuş, oldukça zengin bir kültürün izlerini bağrında taşıyan, Mevlana gibi yetiştirdiği İslam büyükleri ile gönülleri fetheden, bir müze şehir kimliğine sahip olan bir şehrimizdir. Dünya görüşü ve insan sevgisi ile Mevlana Celaleddin Rumi ile milletimizin kıvrak zekâsıyla tanıdığı Nasreddin Hoca gibi milli kültürümüzün cevherlerinin yaşadığı şehir Konya’ya, kültür gezilerimiz kapsamında gezi düzenledik. Ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini görmek, tarihte meydana gelen olayları kalıcı ve doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmak, sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak devam edecektir.” diye konuştu.
Gezinin sonunda memnun ve mutlu ayrılan Uçhisarlı kadınlar Başkan Karaaslan’a ve Uçhisar Belediyesi’ne teşekkür etti.