Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı Cappadox Festivali’nin ikincisi 19-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Bu yıl, ’Gelin Bahçemizi Ekelim’ temasıyla gerçekleştirilecek olan ve müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava programları ile meraklılarını bekleyen festivalin merkezi yine Uçhisar olacak.
Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Cappadox Festivali öncesi, Uçhisar’da faaliyet gösteren esnaf, turizmci ve işletme sahipleriyle bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, PozitifLive Proje Müdürü Gözde Sevimli, PozitifLive İdari İşler Müdürü Canan Zehir ve PozitifLive Prodüksiyon Amiri Umut İplikçioğlu, hazırladıkları sunumlarla işletme sahiplerini festival ile ilgili konularda bilgilendirdiler. Başkan Karaaslan, “Bu yıl 2. düzenlenecek olan Cappadox Festivali’nin bölgemize ve Uçhisarımız’a katkısı çok büyük, geçen sene bunu hep birlikte gördük ve yaşadık. Bu festival önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirilmesi planlanan bir organizasyon. Bu konuda bizlere ve sizlere sorumluluk ve görevler düşmektedir. Uçhisarımız’a yakışacak biçimde gelecek olan konuklarımızı ağırlayacağımızdan hiç şüphem yok. Bu festivalle birlikte kazanan sizler ve Uçhisar olacaktır.” dedi. Toplantı soruların ve önerilerin paylaşımı ile sona erdi.