Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yaşadığı 20. yüzyıla ismini altın harflerle yazdırmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, hedeflediği müreffeh ülkeler seviyesinin bile aşılması yönündeki ana hedefine ciddi ve kararlı politikalarla emin adımlarla ulaşılmaya çalışıldığını belirterek; “Büyük devlet adamı Atatürk’ün koyduğu Türkiye hedefi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde kısa zamanda daha da üst seviyelere ulaşacaktır. ”dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Ünver mesajında, tarih sahnesinde yer aldığından bugüne kadar hiçbir bağımsızlığı temel ilke olarak belirlenen Türk Milleti’nin, Avrupalı ülkelerin ‘Hasta Adam’ yaftasında bulunduğu bir dönemde, yine bu milletin iradesi ile kurtuluşuna vesile olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, hayatı boyunca Türk Milleti’nin her alanda gelişmesi ve daha ileri seviyelere ulaşması için büyük mücadeleler verdiğini belirtti.
Ünver , yayınladığı mesajda daha sonra şu görüşlere yer verdi: “ Her türlü olumsuzluklar içerisinde kazanılan Kurtuluş Mücadelesinin ardından bu ülke insanlarını eğitimden sağlığa, sosyal yaşam düzeyinin geliştirilmesinden teknolojik alandaki gelişmelere kadar bir çok alanda uygar milletler seviyesine yükseltebilmek için özverili bir çalışma ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her alanda müreffeh dünya milletlerinin seviyesini bile geçeceğine olan inancını da hiçbir zaman yitirmemiştir. Öyle inanıyorum ki, özellikle ülkemizde son yıllarda birbiri ardına gerçekleştirilen istikrarlı ve kararlı büyük kalkınma hamleleri ile Atatürk’ün hedeflediği çizgi yakalanacaktır. Önümüzdeki yıllar içerisinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde Türkiye bir çok alanda dünyanın en gelişmiş sayılı birkaç ülkesinden biri haline gelecektir. Bu düşünceler bir hayal değil, gerçeğin ta kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yıldönümünde yeniden anıyor, bu vesile ile değerli halkımıza selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum.”