Nevşehir Valisi İlhami Aktaş sabah mesaisine okulları ziyaret ederek başladı.
Vali İlhami Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile birlikte sabah saatlerinde Mehmet Gülen İlkokulu ve Mehmet Gülen Ortaokulunu ziyaret ederek okul idarecilerinden okul hakkında ve eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Öğretmenlerle bir süre sohbet eden Vali Aktaş, “öğretmenlere ülkemizin geleceğini inşa ettiğinizi bilerek mesleğinize dört elle sarıldığınızda güzel bir nesil yetiştireceğinize inanıyorum.” dedi.
Okulda öğrenim gören mülteci öğrenciler hakkında da okul idarecilerinden bilgi alan Vali Aktaş öğrencilere bir isteklerinin olup olmadığını sordu ve okullarının fiziki donanımlarının gayet iyi olduğunu ifade etti.
Vali Aktaş burada yaptığı konuşmada Nevşehir’de eğitimde kaliteyi daha da artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Ülkemizin geleceği olan gençlerimiz ilerde bizlerin yerini alarak ülkemize yön vereceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. Ayrıca, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün çocuklarımızın en uygun şartlarda eğitim görmesi için bir uğraş verdiğini görüyorum.” diye konuştu.