Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘ Yaşama Yol Ver’ standı açıldı. Kent Meydanına stant açan 112 Acil Sağlık Müdürlüğü personelleri yoldan geçen araçları ve vatandaşları bilgilendirerek, broşür, şapka, araç koku giderici hediye etti.Niğde Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Niğde’de 10 dakikada vakaya ulaşma oranın yüzde 96 olduğunu söyledi.
‘ Yaşama Yol Ver’ standı açılışında konuşan Yücel şunları kaydetti:
“112 acil sağlık hizmetleri zamanla yarışılan bir sağlık hizmetidir. Bakanlığımızda bu konunun kamuoyu oluşturmak için geçen ekim ayında Türkiye’de aynı gün bir tanıtım başlattı bu kampanya 1 yıl boyunca sürecek. Burada amaç 112’lilerin gereksiz aranmaması ve trafikte ambulanslara öncelik tanınması hususunda bizler zaman zaman halkı bilgi bilinçlendirme amacıyla çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Amacımız gereksiz aramaların önüne geçmek trafikte ambulanslara öncelik tanınmasıdır. Acil vakalarda, vakaya ulaşmak zaman olarak çok önem arz etmektedir. Kazada ölümler ilk 10 dakikada ve yarım saat içerisinde olmaktadır. Bizler 112 olarak bakanlığımızın ön gördüğü şehir merkezinde vakaya ilk 10 dakikada ulaşım oranı yüzde 90 olması lazım en az kırsal alanda 30 dakika içerisinde yüzde 90 başarıya ulaşmalıyız. İlimizde bu oran yüzde 96 seviyesinde oldukça yüksek amacımız bunu yüzde yüze çekmek. Bazen saniyeler bile önem arz etmektedir. Niğde’de bu duyarlıklı her geçen artmaktadır. Bu duyarlılıktan dolayı halkımıza teşekkür diyorum.”
Stanttı ziyaret eden anaokulu öğrencilerine yetkililer, 112 acil servis hattının önemine ve trafikte ambulanslara geçiş önceliği verilmesi gerektiğini anlattı.