Demokrasi nöbetinin 21.gününde Cumhuriyet Meydanı’nı ilk günkü nöbet heyecanıyla, vatan sevdasıyla dolduran vatandaşlar bir an olsun meydandan ayrılmıyor.
15 Temmuz’da Fetullahcı Terör Örgütünün (FETÖ) planladığı haince saldırının ardından Türkiye’nin dört bir yanında demokrasi nöbetleri tutulmaya devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşkuyla, vatan aşkıyla nöbet tutan vatandaşları Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor. Demokrasi nöbetinin 21. gününde AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da Başkan Akdoğan’la birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaydı. Alpaslan Kavaklıoğlu, milletin seçtiği hükumeti devirmek üzere yapılan darbe girişiminde Türk milletinin canını ortaya koyarak tankların önüne yattığını dile getirirken meydanları boş bırakmayan halka minnettar olduğunu söyledi.
Niğdeli kahraman şehidimiz Astsubay Ömer Halisdemir’ den bahseden Kavaklıoğlu, "Bu darbe kalkışmasının önlenmesinde en büyük etken bizim hemşehrimiz Ömer Halisdemir ‘dir. Çanakkale Savaşı dendiğinde aklımıza Seyit Onbaşı geliyorsa, 15 Temmuz dendiği zaman da herkesin aklına kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir geliyor artık’." dedi.
Cumhurbaşkanından gelecek ikinci bir emre kadar meydanlardan çekilmeyen halk kutlu nöbeti tutmaya coşkuyla devam ederken Niğde Belediyesi de nöbetçilerini yalnız bırakmıyor. Demokrasi nöbetinde yatsı ezanından sabahın ilk ışıklarına kadar coşkuyla nöbet tutan vatandaşlara su, çorba, meyve ve dürüm gibi çeşitli ikramlarda bulunuluyor.