Niğde’de çay ocağı işleten Cevat Aksoylu diafon sistemini bırakarak artık çay siparişlerini telsiz ile alıyor.
Niğde’de çaycılık yapan Cevat Ersoylu diafon sisteminin tarih olduğunu düşünerek internetten aldığı telsizleri müşterilerine dağıttı. Çaycı Ersoylu siparişlerini telsiz ile alarak daha iyi hizmet verdiğini söyledi. Müşterilerine daha iyi bir hizmet vermek için telsiz sistemine geçtiğini belirten Ersoylu şunları söyledi;
"Telsiz ile müşteriye daha iyi bir hizmet vermek için bu sisteme geçtim. Telsiz sistemi daha kolay oluyor. Diafonlardan daha kolay bir hizmet. Hem müşterilerimiz açısından hem bizim açımızdan telsiz sistemi kolaylık sağlıyor. Müşterilerimiz telsiz sisteminden çok memnun kaldılar. Bu sistemi yaklaşık 3 bin TL’ye mal ettim." dedi. Eskiden diafon sistemi ile ilgili siparişleri aldığını ve sık sık sorunlar yaşadığını belirten Ersoylu, "Eski diafonlar biraz daha sıkıntılıydı. Kablo çekmek sorun oluyordu ve kabloları sürekli kopuyordu. Bu telsiz sisteminde böyle bir sıkıntı yok. Hem müşteri açısından hem bizim açımızdan çok daha faydalı oldu. Diafonla hizmet verirken senede 500 ile 600 lira arasında kablo parası veriyorduk. Ama şuanda öyle bir sıkıntımız yok. Telsizlerimiz şarjlı olduğu için akşamları toplayıp geceden şarja koyuyoruz ve sabahları da müşterilerimizin dükkanlarına götürüyoruz. Bu hizmetimizle müşterilerimiz çok memnun kalıyor ve siparişlerimiz artık daha da hızlı oluyor. Eleman maaşı, sigortası, masraflı olduğundan dolayı eleman çalıştıramıyorum. Telsizi üzerimde taşıyorum ve bu benim için daha kolay oluyor. Telsiz bir nevi de eleman ihtiyacını gidermiş oluyor. Diğer meslektaşlarımda kullanırlarsa hem müşterileri açısından iyi olur hem de kendileri açısından iyi olur" ifadelerini kullandı.
Müşteriler de, telsizle yapılan siparişlerden memnun olduğunu, dile getirerek, "Artık çağımız teknoloji çağı. Her yerde olduğu gibi çay sisteminde de yerini aldı. Önceden çaycıya gidip söyleniyordu çaylar, daha sonra diafonlar çıktı. Diafonlarda sıkıntılar çıkınca da en son olarak telsiz geldi. Niğde’de sanırım bir ilk Çaycı Cevat bey bu sisteme geçti. Artık telsizle iletişim kuruyoruz. Çaylarımızı buradan söylüyoruz, buradan geliyor. Bağlantılarda hiçbir sıkıntı olmuyor. Güzel bir sistem. Teknolojiyi ve iletişim çağını bizim Çaycı Cevat bey yakalamış durumdadır” dedi.