MÜSİAD Niğde Şubesinin ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini’ başarıyla tamamlayan toplam 50 kursiyerine toplu sertifika töreni düzenledi.
Hasbahçe Restorantta düzenlenen kahvaltılı Sertifika programına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, MÜSİAD Başkanı Hüsamettin Gümüştepe, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde İş-Kur Müdürü Mustafa Toköz ve kursiyerler katıldı.
Program Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından konuşan MÜSİAD Niğde Başkanı Hüsamettin Gümüştepe, “2014 yılında atmış olduğumuz temel Niğde’nin iş dünyasına meyvelerini yavaş yavaş vermeye başladı. Şimdiye kadar 110 kursiyerimizi mezun ederek yaklaşık 10 yeni esnaf kazandırdık” dedi.
Kursların esnaflık ve tüccarlık faydalı olduğunu söyleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Müsiadımızın yapmış olduğu iki ayrı kursla ilgili çift sertifika töreni gerçekleşmiş oluyor. Kursa katılanlara başarılar dilerken sertifikalarının da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Esnafımız, tüccarımız ve iş adamımız ticarete daha fazla mesafe kat edebilmesi için bir başka söyleyişle girişimci olabilmesi için bu tür kursların mutlaka faydalı olduğunu biliyoruz. Mümkün olduğu kadar mevcut esnaflarımız ve tüccarlarımız başta olmak üzere bunlara ilave olabilecek şekilde yetişmesinde yararlı olduğunu düşünüyorum.” dedi.
Kursiyerleri modern çağın alperenleri olarak gördüğünü söyleyen Niğde Ak Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, “ dünyadaki sistem tamamen değişti. Klasik usta çırak ilişkisi devam etse de artık yeni bir şeyler yapmak gerekiyor. Hem girişimcilik, müteşebbisçilik, hem de inovasyon dediğimiz yenilikçilik gibi yeni bir şey ortaya koymazsanız geriye gidersiniz ileri gitmek için mutlaka adımınızı bir adım öne atmalısınız. Bu kurslarımız bunu en iyi tanımı. Belki siz bunu küçük görebilirsiniz ya da başka amaçlar için gelmiş olabilirsiniz ama göreceksiniz ki bu kurs hayatınızda bir adım atmanıza neden olacaktır.” diye konuştu.
Konuşmaların ardında kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.