Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle Yaşama Yol Ver Projesinin 2. tanıtım standı açıldı.
Kent Meydanına stant açan 112 Acil Sağlık Müdürlüğü personelleri yoldan geçen araçları ve vatandaşları bilgilendirerek, broşür, şapka, hediye etti.
Standın ilk ziyaretçileri Niğde Suman Kreş öğrencileri oldu. Öğrencileri ve öğretmenlerin Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, stand çadırının önünde karşılayarak öğrencilere broşür ve şapka hediye etti.
Öğrenciler stand çadırının içerisine alınarak 112 medya tanıtımını anlatan kısa filmler izletildi.
Standın açılış amacıyla ilgili açıklama yapan Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, 112 Acil Çağrı Merkezlerinin gereksiz yere aranmaması ve trafikte öncülük hakkının 112 ambulanslarına verilmesi gerektiğini vurguladı.
Müdür Dr. Yücel,“ Sağlık bakanlığımız başlatmış olduğu ilki geçen yıl yapılan 112 Medya tanıtım programı çerçevesinde bu yıl ikincisini düzenlemekteyiz. Burada amacımız 112’nin gereksiz yere aranmamsı ve trafikte öncelik tanınması hususunda tanıtım kampanyası tüm ülkemizde yapılmaktadır. Bizde bugün bu tanıtım kampanyası çerçevesinde stand açılışımızı yaptık. Burada halkımıza 112’nin önemli bir görev yaptığını, zamanla yarıştığını bazen de dakikaların çok önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Toplumda algı değişikliği yaratmak istiyoruz. Bazen saniyeler dahi önemli oluyor. gereksiz yere 112 meşgul etmemelerini, aramamalarını ve trafikte de 112 ambulansına öncelik tanınmasını biz halkımızdan istirham ediyoruz. Çünkü içerisinde götürdü hasta bir gün kendisi de olabilir yada bir yakını da olabilir. genel olarak Niğde’miz bu konuda çok hassaslar. Ben bu yüzden tüm Niğdelilere teşekkür ediyorum. Özellikle gereksiz aramalarda ülke genelinde yüzde 95 aramalar var fakat bu ilimizde yüzde 65’lere kadar düştü. Önümüzdeki yıllarda aylarda daha da düşeceğine ümit ediyor ve inanıyorum.” diye konuştu.