’Özel Gençler de Satranç Oynuyor’ Turnuvası için 3 ilden Niğde’ye gelen öğrenciler ve okul yöneticileri Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti. Konuklarını samimi bir ortamda karşılayan Başkan Akdoğan, son yıllarda devlet tarafından desteklenen engelli gençlerin artık evlere hapsedilmekten kurtulduğunu söyledi.
Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin düzenlediği ’Özel Gençler de Satranç Oynuyor’ turnuvası yarın (12 Mayıs Perşembe) Akmedrese’de başlayacak. Turnuvaya katılmak üzere Konya, Kayseri ve Aksaray’dan Niğde’ye gelen bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler, Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yıldırım ile birlikte Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ziyaret sırasında yaptığı açıklamada özel eğitim alan öğrencilerin ve okul yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Son yıllarda hükümetin engelli gençlere yönelik çok önemli projeleri hayata geçirdiğini anımsatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Eskiden zihinsel ve bedensel engelli çocuklar evlere hapsedilirdi. Ancak son 10 yıldır devletimiz bu gençlerimize önemli ölçüde destek ve teşvikler veriyor. Bu desteklerle bu çocuklarımızın varlıkları toplum tarafından fark edilmeye başlandı. Son olarak dün Engelliler Günü nedeniyle özel eğitim alan bu çocuklarımızın yaptığı gösteriler, bizleri ziyadesiyle memnun etti.” dedi.
Okul Müdürü Mustafa Yıldırım da, turnuvaya desteklerinden dolayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti.