Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyetin ilk adımının atıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919’u, gençlerin iyi anlayıp geleceğe de bu anlayışla yönelmeleri gerektiğini söyledi.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Akdoğan mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk milletinin yeniden doğuşunu simgeleyen gün olduğunu vurguladı.
Gençlerin 19 Mayıs 1919 tarihini iyi irdeleyip, iyi anlaması ve geleceğe de bu anlayış doğrultusunda yönelmesi gerektiğini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin yeniden doğuşunun ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak yeni ve dinamik bir sürecin temellerini atmıştır. Böylesine önemli bir tarihin gençlere bayram olarak armağan edilmesi ise onlara verilen değer ve güvenin en önemli göstergesidir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, bu sorumluluklarının bilinciyle, değerlerinden asla ödün vermeyecektir.
Bizim de en önemli görevimiz gençlere her konuda destek olmak ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi koşullarda eğitim görmesi, kültür, sanat ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmesi için her türlü desteğe açığız.
Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” Dedi.