Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü kaza, yangın ve diğer doğal afetlerde, hızlı ve zamanında hizmet verebilme noktasında son teknoloji ile ekipmanlandırılmış iki yeni kurtarma aracını daha filosuna ekledi.
Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmiş olduğu araç alımlarına bir yenisini daha ekledi. Oluşabilecek trafik kazası, yangın ve diğer doğal afetlerde hızlı ve profesyonel bir şekilde müdahalede bulunabilmek için 2016 model son teknoloji ekipmanlarla donatılmış 2 kurtarma aracını düzenlenen törenle filosuna kattı.
Şahinali mahallesinde bulunan İtfaiye Müdürlüğü önünde düzenlenen programa Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay İdris Tartaroğlu, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İl genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ve kurum müdürleri katıldı.
Program Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın konuşmasıyla başladı. Belediye başkanı Faruk Akdoğan belediyeye geldikleri günden bu güne her alanda ilerledikleri gibi itfaiyecilikte de ilerleyerek çok yol kat etiklerini ifade etti. Başkan Akdoğan konuşmada şunları söyledi;
‘‘Niğde Belediyesi olarak göreve başladığımız günden bu güne kadar her alanda olduğu gibi belediye hizmetleri içerisinde olan itfaiyecilik hizmetinde de ileri derecede yol kat ettiğimizi söyleyebilirim. Önünde bulunduğumuz itfaiye binası bundan yaklaşık altı yıl önce yapıp hizmete aldığımız daha önce itfaiyesi olmayan bir Niğde Belediyesinden itfaiye binası olan bir Niğde belediyesine yine 11 tane itfaiye ile hizmet eren bir Niğde Belediyesi noktasına gelmiştir. Özellikle tüm Niğdeliler olarak ve Belediyemiz açısından sevindirici olduğunu söyleyebilirim. Bundan beş yıl öncesine kadar 5 adet itfaiye aracımız vardı şimdi ise 11 tane itfaiye aracımız var. Şuanda iki istasyonumuzla hizmet veriyoruz. Birisi Organize sanayi bölgesinde biriside şuan bulunduğumuz yerde hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaklaşık itfaiyecilik hizmetini 40 personelimizle vererek büyütmeye çalışıyoruz.’’
Başkan Akdoğan’ın konuşmasından sonra AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’da bir konuşma yaptı. Kavaklıoğlu, ‘‘bugün burada mütevazi bir açılış yapıyor gibi gözüküyoruz. Ama işin aslı öyle değil. İşin aslı afetler konusunda yada yangın konusunda göz önüne gelen arama kurtarmadır. Yani işin vitrini önceden tedbir almaktır. Bence itfaiye teşkilatımızın en önemli vazifelerinde bir tanesi de şehrimizi yangınlara hazır hale getirmektir.’’ dedi.
Afetlere ve kazalara hazırlık önceden olur diyen Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu,"Belki mütevazi gibi görünüyor ama yüksek bütçeli bir yatırım bu. Toplamda 2 milyon lira yatırım önemlidir. Afetlere ve kazalara hazırlık önceden olur. Afet geldikten sonra felaket geldikten sonra bunun hazırlığı işte o derece olabilir. Çok etkin olmaz. Bunun için önceden yapılan hazırlıklar önemlidir. Allah muhtaç etmesin ama bu tür hazırlıklarda mutlaka yapılmalıdır. Çünkü istemesek de kazalar ve yangınlar oluyor. Elbette bunlara müdahale gerekliliği vardır. Bu tür modern araçların imkanı iyi donanımı iyi araçlar olmazsa büyük sıkıntılara yol açabilir." diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol kurdele kesti. Kurdele kesiminde sonra Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu filoya katılan 2 yeni itfaiye araçlarını inceleyerek itfaiye araçlarının içine bindiler ve araçların içerisinde de incelemelerde bulundular.