Niğde Belediyesi soğuk hava koşullarına rağmen şehir genelinde sürdürdüğü yol düzenleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Aşağı Kayabaşı Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı civarında yapılan asfalt, bordür ve refüj çalışmalarında ekipler yoğun mesai harcıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Şehrimize girişte alternatif olan yolda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." dedi.
Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen Niğde’de yeni yerleşim alanları oluşuyor. Niğde Belediyesi de oluşan yerleşim alanlarına yeni ve modern güzergahlar yapıyor.
Birçok alandaki hizmetleri vatandaşla buluşturan Niğde Belediyesi şehir merkezinde asfaltlama, bordür ve refüj çalışmaları da gerçekleştiriyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Alparslan Türkeş Bulvarı civarında 1160 metre bordür, 1200 ton sıcak asfalt ve 280 metre uzunluğunda refüj çalışmaları yapıyor.
"Çalışmalarımız Devam Ediyor’’
Yol düzenlemesinin yapıldığı yerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Göreve geldiği günden bu yana şehir genelindeki tüm sorunlara kalıcı çözümler getirdiklerini söyleyen Akdoğan ’’Şehir merkezimizin yanısıra tüm cadde ve sokaklarda yol düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Hava şartları müsaade ettiği sürece mahallemizdeki yol açma çalışmalarını mayıs ayına kadar bitireceğiz.’’ ifadelerini kullandı.
‘’Yerleşime Açılmadan Altyapıyı Bitiriyoruz’’
Şehre girişte Bor Yolu’na alternatif olarak bir yol daha açıldığını vurgulayan Akdoğan, "Öncelikle burada altyapı çalışmalarını bitirdik. Daha sonra asfalt, bordür, kilitli parke ve refüj çalışmaları yaparak yolumuzu güzelleştiriyoz.Burası bilindiği gibi şehrimizin gelişmekte olan bir mahallesi. Bir tarafta inşatlar devam ederken bir bölümünde bitirilmiş inşaatlar, bir bölümünde de boş arsalar var. Eskiden yerleşim yapılır bitirilirdi sonra altyapı girerdi. Biz mahalleyi yerleşime açmadan altyapıyı bitiriyor sonrasında yerleşime açıyoruz .’ şeklinde konuştu.
Refüjler Çiçek Açacak
Niğde Belediyesi yol düzenlemelerinin yanı sıra şehre estetik bir görünüm kazandırmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nün Alparslan Türkeş Bulvarı civarındaki yeni yerleşim yerinde yaptığı refüj çalışmasının tamamlanmasıyla çiçek dikimi de yapılacak. Bu sayede refüjün daha güzel bir görünüme kavuşması sağlanacak.
(MB-YE-SK)