Niğde Belediyesi vatandaşın yoğun talebi üzerine Niğde’ye üç kapalı pazar yeri daha kazandırıyor.
Niğde Belediyesinin İlhanlı ve Selçuk mahalleleri ile Özbelde mevkiinde yapımına başladığı kapalı pazar yerlerinde ekiplerin çalışmaları yoğun bir tempoyla devam ediyor. Kısa süre içinde tamamlanması beklenen 3 kapalı pazar yeri hizmete girdiğinde Niğde’deki kapalı pazayeri sayısı 5’e çıkacak.
Ekiplerin üç ayrı noktada yürüttüğü kapalı pazar yeri çalışmalarını yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, üç mahalleye daha modern kapalı pazar yerleri kazandıracaklarını belirterek vatandaşların taleplerini yerine getirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi.
Niğde Belediyesi, Şahinali ve Dere mahallelerinin ardından, İlhanlı ve Selçuk mahalleleri ile Özbelde mevkiine de modern kapalı pazar yerleri kazandırmak için başlattığı projeleri yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın talimatıyla İlhanlı ve Selçuk mahalleleri ile Özbelde Mevkii’nde başlatılan kapalı pazar yeri çalışmalarında son aşamaya gelindi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İlhanlı ve Selçuk mahalleleri ile Özbelde mevkiinde devam eden kapalı pazar yeri çalışmalarını yerlerinde inceledi. Ekiplere çalışmalarında kolaylık dileyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “8 yıl önce göreve geldiğimizde, şehrimizi her alanda modern ve yaşanabilir bir hale getirmek için halkımıza söz vermiştik. Verdiğimiz sözlerin daha fazlasını yerine getiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimizde tek bir kapalı pazar yeri bile olmayan Niğde’de önümüzdeki günlerde kapalı pazaryeri sayısını 5’e çıkaracağız. Şahinali ve Dere mahallelerinin ardından Selçuk ve İlhanlı Mahallesi ile Özbelde mevkiine de 3 ayrı kapalı pazar yeri projesini başlattık. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 3 mahallemizi daha kapalı pazar yerleri ile tanıştıracağız. İhtiyaç olan her alana modern Pazar alanları yapacağız.” dedi.
İlhanlı Mahallesindeki kapalı pazar yeri 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak. Selçuk mahallesindeki kapalı pazar yeri projesi bin 970 metrekare olarak planlanırken, Özbelde mevkiindeki kapalı pazar yeri de 2 bin 780 metrekare alana inşa edilecek. Türkiyenin en modern kapalı pazar yerleri arasında yer alacak olan 3 kapalı pazayerinde mescit, lavabo ve zabıt odaları da bulunacak.