TBMM İdari Amiri ve Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, dokunulmazlık görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında çıkan kavgayla ilgili açıklamalarda bulundu.
Özegen, gazetecilere yaptığı açıklamada, milletin maddi ve manevi hiçbir derdine saldırı olmayan siyaset üretemeyen kişilerin milletin yararına çalışanları terörize ettiğini söyledi.
Özegen yaptığı açıklamada şunları dedi: “yaptığımız düzenlemelerin hepsinde kısır siyaset yapan millete dönük siyaset yapmayan siyaset anlayışının bunları engellemek için kaba yöntemlere, yaralayıcı incitici bir üslupla meclis çalışmalarını provoke de ettiklerini görüyoruz. Bunu da aziz milletimiz görüyor hiçbir şekilde milletle aynı kıbleye dönemeyen siyasetçiler maalesef millet adına da hiçbir şey yapamadıklarını bir kez daha bu yasama faaliyeti döneminde millet olarak şahit oluyoruz. Buda gösteriyor ki artık Türkiye’deki siyaset muhalefet siyasetinin büyük bir bölümü milletin artık kendilerine pirim vermeyeceklerini gördükleri içinde kavga olayı çıkartarak meclis yasama faaliyetlerine engel olmaya çalışıyorlar. Ama bu beyhude bir çabadır. Parlamento millet lehine yasama faaliyetlerini yürütmeye devam edecektir. Milletin bize verdiği bu yetkiyi asla hiçbir şekilde terörize edilmesine, provokede edilmesine açık söylüyorum, milletin temsilcileri olarak müsaide etmeyeceğiz. Ama gönlümüz aziz milletimizin egemenliği tezahür ettiği parlamentonun hoş olmayan görüntülerinde meydana çıkmama noktasında ama bunun bizden kaynaklanmadığını da aziz milletimiz görüyor. Dokunulmazlıklar meclisin anayasa komisyonundan sonra meclis gündemine gelecek ve milletvekillerin idaresiyle gereği yapılacaktır.”dedi.
Eğitime 35 milyonluk yatırım
Özegen; “2016 yılı içerisinde Niğde’ye çok modern güzel yaklaşık 22,5 milyon değerinde bir endüstri meslek lisesi yapıyoruz. 12,5 milyon değerinde bir imam hatip yapıyoruz. Bunlar programdan çıktı ihaleye çıkıyor. 35 milyonluk bir eğitime yeni fiziki imkan kazandırıyoruz” dedi.