Mardin’in Savur ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait zırhlı askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü tarafından yola döşenen bombanın patlatılması sonucunda şehit olan Niğdeli Astsubay Yasin Tekin’in ailesine başsağlığı diledi.
Dernek Başkanı Ömer Demir, yaptığı yazılı basın açıklamasında PKK terör örgütünü en sert dille lanetledi.
Başkan Demir, “Niğde Çiftlik ilçesi Azatlı Kasabası nüfusuna kayıtlı Şahinali Mahallesi zaman sokak coşkun apartmanında ikamet eden Üzeyir ve Nevriye çiftinin ikinci çocuğu ve Ülkiye Tekin’in eşi Jandarma Astsubay Yasin Tekin Şehitlik rütbesine nail olmuştur. Şehidimiz Niğde Şehitliğimiz de ebedi dergahına uğurlanmıştır. Elbette evlat acısı en büyük acıların başında gelir ama lakin Rabbim öyle bir mertebe nasip etmişki Peygamber Efendimiz (s.a.v.) den sonraki en büyük makamdır. Allah’ım kahraman şehidimizi bu makama nail eylesin inşallah. Şehidimizin cenazesine uzaktan ve yakından katılarak birlik ve beraberlik mesajı veren değerli Niğde halkımıza minnettarız.” dedi.
Her şehidin gelmesinde bu son olsun diye dua etiklerini belirten Başkan Demir, “İslam dünyasında ve ülkemizin üzerinde alçakça oynan oyunlar ve kandan beslenen hainler olduğu sürece bunun sonu gelmeyecek. Bu nedenle ülkemizin huzura ermesi için en önemli ve acil konu idam yasasının çıkarılmasıdır. Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması ve hainlerin cezalandırılması için darağacı şart. Yoksa kendini bilmez hainlerin ceza evine girmeleri çözüm değil. Zaten bu köpek sürülerinden cezaevlerinde binlerce var, yarın bu kahramanlarımızı şehit edenler Allah korusun bir aftan yararlanıp çıkarlarsa o zaman şehit aileleri olarak bir kez daha yıkılırız. Vatana hainliğin cezası cezaevi olmamalıdır. Bunlara verilecek en güzel ceza idam başka yolu yok. Ülkemizin huzuru vatanımızın bölünmez bütünlüğü Yüce Türk Milletinin Şerefi ve Namusu için gözünü kırpmadan şehitlik rütbesine nail olan ve geride gözü yaşlı baba, anne, eş ve daha doğmamış 7 aylık bebeğini geride bırakan karaman şehidimiz Jandarma Astsubay Çavuş Yasin Tekin kardeşimize Allah’tan rahmet değerli ailemize metanet Yüce Türk Milletimize Başsağlığı diliyoruz.” diye konuştu.