Niğde Belediyesi’nin modern kaldırımlarla tanıştırdığı Süleyman Fethi Caddesi’nde yeni kavşak yapımı ve sinyalizasyon sistemi çalışmaları da devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Kavşak yapımı tamamlandığında burada yaşanan trafik yoğunluğu büyük ölçüde çözüme kavuşacak” dedi.
Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Süleyman Fethi Caddesi’nde başlattığı yenileme çalışmaları yoğun tempoyla devam ediyor. Desenli asfalt kaldırımların yapıldığı caddede bu kez de kavşak yenileme ve sinyalizasyon sistemi çalışmaları başlatıldı.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, çalışmaları yerinde inceledi. Niğde Belediyesi olarak en çok kavşak talebi alınan bölgede yeni kavşak çalışması başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Burası çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği bir nokta. Biz de bu kapsamda bir kavşak ve sinyalizasyon çalışması başlattık. Altyapı işlemleri tamamlandı. Kavşak düzenlemesi noktasında burayı genişleterek yeni noktalarımızı oluşturduk. Sinyalizasyon sisteminin montajına başlandı. Bir başka taraftan da caddede asfaltlama çalışması başlatıldı” dedi.
En Çok Talep Gelen Nokta
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışma yürüttüğü bu noktanın, trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı bölgelerden biri olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Çalışmaların tamamlanmasının ardından inşallah trafik kazalarının da önüne geçeceğiz. Niğde Belediyesi’ne ve BİMER’e en çok kavşak talebi olan noktada çalışmalar sürüyor. Burası bölge sakinlerinin en çok kavşak yapılmasını istediği nokta idi. Mahalle sakinlerine ve Niğdeli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.