Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, 2016 yılı itibariyle 423 kilo metre Niğde köylerine ve protokol imzalanan belediyelere asfalt atıldığını söyledi.
Niğde İl özel idaresi köy yollarına asfalt ve parke çalışmalarına devam ediyor. Niğde İl Genel Meclis başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde İl Özel idaresi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan köy yollarına sıcak asfaltlama çalışmasının da hızla devam ettiğini belirtti.
Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Meclis Başkanı Bülent Küçütuna şunları söyledi; ‘Diğer illerle kıyasladığımız zaman Niğde için oldukça yüksek bir rakam. Bizler her ay genel merkezde yerel yönetimler toplantısı yaparız. Toplantıda da tüm illerin performanslarıyla ilgili bir tablo çıkartılır, Niğde il özel idare asfalt olsun kilitli parke taşı olsun devletten aldığı bütçe tutarını en yüksek yatırıma dönüştüren iller olarak ilk 3 il arasında. Bir çok asfalt konusunda dışarıdan hizmet alımıyla yaparken Niğde il özel idaresi asfalt atım işini tamamen kendi imkanlarıyla gerçekleştiriyor. 2017 yılında da sıcak asfalta geçiyoruz. Gurup yoları dediğimiz 4-5 köye bağlanan ana yollara ilk etapta bunun çalışmalarını yapacağız. Köy içlerinde yine kilitli parke ve soğuk asfalt çalışmaları devam edecek ama gurup yolları dediğimiz yollarda sıcak asfalta 2017 yılından itibaren geçiyoruz. 2016 yılında ayrıca 250 bin metre kare kilitli parke taş döşeme işi yapıldı. Köy meydanlarına ara sokaklara kadar parke döşendi. Artık köylerimizde vatandaşın ayağına çamur bulaşmayacak.’dedi.