Niğde Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğü Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşaat süreci tamamlanan konutların kura çekimi 4 Ekim 2016 Salı Günü 5 Şubat Spor Salonu’nda yapılacak. Saat 14.00’de başlayacak kura çekiminde 235 hak sahibine anahtarları teslim edilecek.
Niğde Merkez Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde konutlar yükselmeye devam ediyor. 6. Alanda inşaat süreci tamamlanan konutların kura çekimi, 4 Ekim 2016 Salı Günü saat 14.00’de 5 Şubat Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kura çekimine, Niğde Belediyesi ve TOKİ ile anlaşma sağlayan 235 hak sahibi katılacak. Hak sahipleri, 75 metrekare, 90 metrekare ve 110 metrekarelik konut tipleri için kura çekecek. İnşaatı tamamlanan 10’ar katlı bloklarda, birinci ve son katlar kura çekimine dahil olmayacak.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentin Ufuk Projelerinden biri olan Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde, sona doğru yaklaşıldığını söyledi.Ufuk Projesi’nin Niğde’nin çehresini değiştireceğini ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Projede yapım aşaması tamamlanan konutlar için kura çekimi süreci başladı. 4 Ekim’de hak sahibi olan 235 vatandaşımıza düzenlenen törenle anahtarlarını teslim edeceğiz. Konutlarımızın şimdiden hak sahibi hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 121 hektarlık alanı kapsayan proje kapsamında, 6 bin adet konut, ticari alanlar, sosyal donatı alanları, okullar, kavşaklar, bulvar, spor tesisleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, rekreasyon alanları, kent parkı ve şehir estetiğine katkı sağlayacak pek çok yapının yer alacağını hatırlattı.