15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi’yi şehit olacağını bile bile gözünü kırpmadan vuran Niğdeli Astsubay Başçavuşun baba ocağında mevlit ve Kur’an tilaveti okutuldu.
Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyuna sıktığı ilk kurşunda dur diyen Niğdeli Astsubay Ömer Halisdemir için baba ocağında mevlit ve Kur’an tilaveti okutuldu. Mevlit programına Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay İdris Tataroğlu, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, CHP İl Başkanı Erhan Adem, MHP İl Başkanı Ali Güngör şehidin yakınları, daire müdürleri, kasaba halkı katıldı. Niğde İl Müftülüğü tarafında oluşturulan ekip tarafından şehit için Kur’an tilaveti, mevlit ve salavatlar okundu. Geceye katılanlara Bor İlçe Belediye başkanlığı tarafından hazırlanan yemek ve ikramlar dağıtıldı.
Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Çukurkuyu Kasabasında bulunan Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir için düzenlenen anma gecesinde baba Hasan Hüseyin Halisdemir de kısa bir konuşma yaptı.
Baba Halisdemir, “Ben oğlumu bu vatana yetiştirip vermişim. O kendisini bu vatana adamış. Beni gururlandırdı. Devletim de beni gururlandırıyor. Bizi bu gece onurlandırdığınız için tüm katılanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene.” şeklinde konuştu.
Tüm Türkiye’nin kahramanı olan Niğdeli Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir için, düzenlenen gece Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından yaptırılan toplu dua ile sona erdi.