Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ikamet ettikleri evleri Niğde Belediyesi tarafından onarılan ve eşyaları yenilenen yaşlı çifti ziyaret etti. Günlük yemek ihtiyaçları da Niğde Belediyesi tarafından karşılanan Aşkın çifti, Başkan Akdoğan’ın sürpriz ziyareti karşısında duygusal anlar yaşadı.
Niğde Belediyesi Yaşlı Çiftin Evini Onardı
Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Çayır Mahallesi Saray Çıkmazı’nda tek başlarına yaşayan Ahmet Aşkın (79) ve Menşure Aşkın (75) çiftinin, ikamete uygun olmayan müstakil evini onarıp baştan sona yeniledi. Aşkın çiftinin tavanı akan, sıvaları dökülen, tahta merdivenleri yıkılmak üzere olan evini iki hafta içinde onaran Niğde Belediyesi, çiftin kiralık evinin tüm eşyalarını da yenileriyle değiştirdi.
Başkan Akdoğan’dan Sürpriz Ziyaret
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da yaşlı çifte, tamamen yenilen evlerinde sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün Aşkın çiftinin evlerinin onarılıp baştan sona yenilenmesinde görevli personeli de eşlik etti. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı karşılarında gören Ahmet ve Menşure Aşkın duygusal anlar yaşadı. Menşure Aşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeline teşekkür ederek, "Allah hepinizden razı olsun. Niğde Belediyesi tüm ihtiyaçlarımızı giderdiği gibi, yıkılmak üzere olan evimizi onardı. Günlük 3 çeşit sıcak yemeğimiz Niğde Belediyesinden geliyor." dedi.
Başkan Akdoğan’a Teşekkür
Menşure Aşkın’ın eşi Ahmet Aşkın da KOAH Hastası olduğunu ifade ederek, "Aylık 150 TL kira ödediğimiz evimizin tavanı akıyordu. Sıvaları dökülüyordu. Allah sizlerden razı olsun. Niğde Belediyesi evimizi baştan sona onardı. Yerleri laminant parke döşetti. Kira paramızı Niğde Belediyesi ödüyor. Aylık gıda ve bazı ihtiyaçlarımızı da yine Niğde Belediyesinin Sevgi Marketinden karşılıyoruz. Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan’a ve tüm Niğde Belediyesi personeline teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Belediye sadece yol ya da kaldırım yapmaz
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise Niğde Belediyesinin sosyal belediyecilik alanında örnek sayılabilecek çalışmalara imza attığını söyledi. Belediye hizmetlerinin sadece, yol, altyapı, kaldırım, temizlik gibi çalışmalardan ibaret olmadığına vurgu yapan Başkan Akdoğan, "Zor durumda olan, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan hasta veya yaşlı hemşehrilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Niğde Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye azami gayret gösteriyoruz. Aşkın çiftinin yenilenen evlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Güle güle otursunlar." şeklinde konuştu.