Türk-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ve beraberindeki heyet Niğde İlini ziyarette bulunarak bir takım temaslarda bulundular
Türk-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ve beraberindeki heyet Niğde İlini ziyarette bulunarak bir takım temaslarda bulundular.
Niğde ziyaretinde Türk-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar’a, Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bekir Avcı, Türkiye Yol İş Sendikası Genel Mali Sekreter Yusuf Doğan, Türkiye Yol İş Sendikası Konya 2 No’lu Şube Başkanı Ali Alkan, Türkiye Yol İş Sendikası Adana 2 No’lu Şube Başkanı Tuncay Özbek, Türkiye Yol İş Sendikası Konya 2 No’lu Şube Genel Sekreteri Selahaddin KURT, Türkiye Yol İş Sendikası Konya 2 No’lu Şube Mali Sekreteri İlker Arıbaş, Türkiye Yol İş Sendikası Konya 2 No’lu Şube Teşkilat Sekreteri Suat Kurun eşlik etti.
Heyet ilk olarak Niğde İli Bor İlçesi Çukurkuyu Kasabası’na giderek 15 Temmuz gecesi darbenin seyrini değiştiren ve darbeci general ve beraberindeki 7 kişiyi etkisiz hale getirdikten sonra şehit olarak büyük bir kahramanlık gösteren Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ailesini ve kabrini ziyaret etti.
Aile ile görüşen heyet, Niğde İli’nden böyle bir yiğit kahraman Türk evladını yetiştirdiği için ailesinin onunla ne kadar gurur duysa az olacağını ifade ettiler. Heyet, kabir başında dua ettikten sonra ilimiz merkezine gelerek Niğde İl Özel İdaresini ve Niğde Valiliğini ziyaret ettiler.
Heyet Niğde’de ilk olarak Niğde İl Özel İdaresi’ne gelerek burada Niğde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ile görüştü. Heyet, özel idarenin yaptığı çalışmalar hakkında fikir teatisinde bulundu. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Heyet daha sonra Niğde İl Özel İdaresi Sosyal Salonu’nda işçilerle bir araya geldi. Niğde ziyaretine Türk-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ve Türkiye Yol İş Sendikası Konya 2 No’lu Şube Başkanı Ali Alkan işçilere hitaben gündeme yönelik birer konuşma yaptılar.
Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar yaptığı konuşmasında ülkenin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatarak birlik ve beraberlikle aşılmayacak sorun olmadığını dile getirdi. Genel Başkan Ağar, 15 Temmuz ve sonrasında Türk milletinin bu birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğini ifade ederek; “Türk milleti mayasında Çanakkele ruhunu yaşatan bir millettir. 15 Temmuz ve akabindeki süreçte de görüldü ki bu maya, ülkemizi bölmek isteyenlere karşı dersini vermiştir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” dedi.
Türkiye Yol İş Sendikası Konya 2 No’lu Şube Başkanı Ali Alkan ise Türk milletinin 15 Temmuz’da bir kahramanlık hikayesi daha yazdığını ifade ederek; “Anadolu topraklarında yiğitlerin harman olduğu yerdir. 15 Temmuz sürecinde bunu bir kere daha gördük. Bu yiğitlerimizden birisi de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’dir. Niğde bu yiğidi ile ne kadar övünse azdır. Mekanı cennet olsun.” İfadelerini kullandı.
Heyet son olarak ilimize atanan Vali Ertan Peynircioğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Peynircioğlu’na yeni görevinden dolayı hayırlı olsun temennilerini ileten heyet gündeme ilişkin bir süre görüştüler. Vali Peynircioğlu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.