Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine bağlı Tatlar beldesinde vatandaşlar zamana karşı yıpranan ve kullanılmaz hale gelen camilerinin yerine yenisini yaptırdı.

Nurhak Merkez Camii, inşaatının tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle tekrar ibatede açıldı.

Törende konuşan Nurhak İlçe Müftüsü Birol Deveci, cami inşaatında bölge insanın önemli bir fedakarlıkta bulunduğuna dikkat çekerek, "Camimizin tekrar ibatede açılmasında bazı vatandaşlarımız bahçelerini sattı. Bayanlar kollarındaki altınları bozdurdu. Bu bölge insanının camilere verdiği önemi ortaya koymaktadır. Ben camimizin tamamlanmasında küçük-büyük desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ederim" dedi.

Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç ise, camilerinin İslam hayatındaki yerinin tartışılmaz olduğuna dikkat çekerek, "Ecdadımız da fethettiği yerlerde ilk olarak camiler ve külliyeler inşa ederek, işe başlamıştır. Bugün Anadolu'dan Balkanlara çıktığımızda, ecdadımızın eserlerini görmek mümkündür. Cami inşaatı boyunca vatandaşlarımızın birbirleriyle gösterdikleri dayanışma bence her şeyden önemlidir"şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç, Ak Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Tatlar Belediye Başkanı Salih Kurt, Nurhak İlçe Müftüsü Birol Deveci ile Tatlar Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Recep Kurt hep birlikte caminin açılış kurdelesini kestiler.

Açılış töreni; kılınan Cuma Namazının ardından sona erdi.