Nurhak ve Çağlayancerit ilçeleri kırsalında terör örgütüne ait olduğu belirlenen, içerisinde yaşam ve inşaat malzemeleri bulunan bir sığınak ile iki depo bulunduğu bildirildi.

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı güvenlik birimlerince Nurhak ve Çağlayancerit ilçeleri  kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarının kış üslenmesinin deşifre edilmesi için operasyon düzenlediği belirtildi.

Ekiplerin, kırsalda yaptıkları aramada bir sığınak ve iki depoda güneş enerjisi paneli ve bataryası ile çok sayıda yaşam ve inşaat malzemeleri bulduğu kaydedildi.

Açıklamada  "1 jeneratör, 1 güneş enerejisi paneli ve bataryası, 4 deri kütüklük, 42 büyük boy pil, 1,5 litre motor yağı, 5 litre benzin, 4 adet 100 metrelik elektrik kablosu, 1 akü, 1 telsiz aküsü, 1 piknik tüpü, 1 soba, 9 soba borusu, 20 battaniye, 1 kablo lehimi, 3 ağaç kesme testeresi ve 7 ağaç kesma bıçağının" ele geçirildiği ifade edildi.

Ayrıca çok miktarda giyim, ev ve mutfak malzemesinin ele geçirildiği, yaşam malzemelerinin adli makamların talimatıyla imha edildiği aktarılan açıklamada, terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü bilgisine de yer verildi.