Nurhak ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri tarafından er ve erbaşa yönelik "Meslek Edindirme Kursu" düzenlendi.

Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli er ve erbaşlara yönelik düzenlenen meslek edindirme kursuna 41 kişi katıldı.

Kursu başarıyla tamamlayan personele sertifikaları Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, Asayiş Bölük Komutanı Üsteğmen Celil Hoşgör, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Gürkan ve proje eğitmenleri tarafından verildi.

Kaymakam Dayanç, öğrenmenin yeri ve zamanı olmadığını hazırlanan projeyle gördüklerini belirterek, "Umarım edinilen bu faydalı bilgiler terhis olduktan sonraki sivil hayatta er ve erbaşlarımızın işine yarar" dedi.

İlçe Tarım Müdürü Mustafa Gürkan da bilinçli tarım uygulamaları konusunda projenin bitkisel üretim boyutu ile devam edeceğini söyledi.

Peyzaj konusunda da eğitim vermeyi planladıklarını ifade eden Gürkan, kursiyerlerin sertifikalarla Tarım Bakanlığı ve Avrupa Birliği hibe fonlarının proje çağrılarına başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.