Vakit iftara doğru, Ahır Dağı’ndan esen ılık rüzgâr, bir okul bahçesinde toplanmış kalabalığın yüzlerini yalayarak, gönüllere manevi bir atmosferi taşıyordu. Yaşlısından çocuğuna herkes, iftarda bir araya gelmenin mutluluğunu tadıyorlardı. Uzun zamandır birbirini göremeyen insanlar bu davette buluşuyorlardı.

Onikişubat Belediyesinin düzenlediği, Ramazan boyunca devam edecek olan iftarda buluşma programı, manevi hazzı paylaşma ve toplumla kaynaşma adına yapılan bir güzelliktir. Bu rahmet ve bereket ayında gönüllere uzanmanın sevincini yaşatan Onikişubat Belediyesi, on binlerce vatandaşla iftarda buluşuyor. Aslında bunun adı bize ait değerlerimizi birlikte paylaşmaktır, içimizde birikmiş kaynaşma duygularımıza yeniden kavuşmaktır. Onikişubat İlçesindeki bütün mahallelerin buluştuğu bu programlar, sevginin hâkim olduğu hoşgörü ortamında dostluğun ve kardeşliğin de pekiştiği anlardır. Bu buluşmalarda muhtarların da gayretlerini unutmamak lazım, belediye ile toplum arasında bir köprü olan muhtarlar la kurulan diyaloglar önem arz ediyor.
     
Toplumla paylaşmanın inceliğine değinmek istiyorum; devletin kurumları olan belediyecilikte şefkât  ve toplumu iyi anlamak, insanlarla gönül bağını iyi  kurmak esastır. Kibirlilik ilişkilerin en büyük düşmanıdır, tevazu ise kibrin ilacıdır. Paylaşmalarda en önemli hasletlerden biri olan merhamet ve şefkât duygusunu taşıyan yöneticilerin en büyük özelliği ise, toplumla olan ilişkileridir. Bu duyguların yanına tecrübeyi de eklediğinizde, mükemmel bir idareci profili ortaya çıkar. 
   
Paylaşmaya güzel bir örnek olan bu iftar sofralarında, yediden yetmişe insanların kucaklaştığına şahit olursunuz. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Bey’in bu iftar sofralarından birinde halkla paylaştığı şu cümleler doğrusu anlamlıydı. “Şu güzelliği görüyorsunuz, gerçekten, buradaki manevi hazzı, buradaki mutluluğu tatmak lazım, yaşamak lazım. Bunu tadarsanız bu işi hiç bırakamazsınız. Bu kadar güzel insanlar bir arada. Ekmeğinizi paylaşıyorsunuz, yemeğinizi paylaşıyorsunuz, onlarla kucaklaşıyorsunuz. Masa masa dolaştım, tüm vatandaşlarımıza ‘hoş geldiniz’ deyip taleplerini dinledim. Gerçekten bunun manevi hazzı başka. Bu manevi hazzı hissediyorsanız, bu tabloyu bırakmanız mümkün değil. Tabi Allaha şükür Onikişubat Belediyemize karşı bir teveccüh ve muhabbette var. Ama böyle mübarek günlerde insanlarımızın bir araya gelmesi, bu manevi birliktelikleri oluşturması, bütünlüğümüze de katkı sağlayacak şeyler. Burada bakın zengin, fakir yok. Herkes eşit. Aynı sofrayı paylaşıyor. İşte bu paylaşım zaten bizim özümüzde olan bir şey. Bizim geleneksel yaşam tarzımızda da olan bir şey. İşte bunların tümünü bir araya getirip, bu güzelliği paylaşıyoruz ve paylaşmaya devam edeceğiz.” 
   
Paylaşma ve birleştirici cümlelerin ardından iftar sonrası, kuran ve ilahi müzikle insanların yüzlerindeki ifade doğrusu görülmeye değerdi. 
 
Mevlana’nın şu sözlerini de nakledelim. “Bütün kâinat birbirine sevgiyle bağlanmış. Sevgini vermesini öğren, çünkü gönlün anlasın ki, hepsine yer varmış. Sevgisiz insandan, dünya, unutma ki korkarmış.”

Hayırlı Ramazanlar!