Asil bir destanın türküsü söylenir, Ahır Dağlarında
Bir allı turna havalanır, haber götürür kanatlarında          
On iki Şubat'ta davullar la, halaylar çekilir damlarda 
Vatan namustur bizde, bayramımız var meydanlarda
                 
Konumuz Kahramanmaraş’ın kurtuluşu olunca, yukarda ki dizelerimle yazıma girdim.  Adını kentin kurtuluş tarihinden alan merkez Onikişubat Belediyesince, başrolde Serdar Gökhan'ın oynadığı, "İstiklalden İstikbale" konulu kısa filmin çekimlerine başlandı.

Her insanın önemli hatıraları olduğu kadar, şehirlerinde hatırası ve hafızası vardır. Hele o şehirde doğup, o şehirde halen yaşayıp, kentin ruhunu hissediyorsanız, o şehirle ilgili hayallerinizde büyük olmalı! Sokaklarından, caddelerinden geçerken, geçmişten bu güne uzanan bu şehrin dokusu, bütün bedenimizi sarıvermeli.

Bir şehir kendine has güzelliklerini insanına sunarken, bunun da bir bedeli olmalı. Bu bedelin karşılığı o şehre sahiplenme şeklinin içinde yatar ve şehir kendi hafızasında bunları saklar.

Şehir hafızasının güncellenmesi çoğunlukla o kentin tarihçileri ve yazarları tarafından yapılır. Uygulamaları ise kenti yönetenler hayata geçirir. Yönetenler ve kentin ruhu deyince, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Beyin duyarlılığını hatırlıyoruz. Kentin tarihine ve ruhuna hitap edecek olan bu kısa film çok konuşulacağa benziyor.
Onikişubat Belediyesinin projesi olan kurtuluş belgeselinin çekimlerine başlanması, kentimizin adına sevindiricidir.

“İSTİKLALDEN İSTİKBALE” KISA FİLM DEN BAHSEDELİM:

Profesyonel  bir ekip tarafından çekimi devam eden belgeselde, tarihi filmlerin ve Diriliş dizisinin unutulmaz aktörü Serdar Gökhan, Yönetmen Kemal Deniz ve diğer oyuncular, Reyhan İlhan, Sedat Karaer, Bülent Gençak,Seyit Demir gibi daha ismini hatırlayamadığım önemli oyuncular  rol alıyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Kalesi'nde, sanatçı Serdar Gökhan, eski Kırgızistan Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov ve Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile düzenlendiği basın toplantısında kısa film projesini anlattı.

Mahçiçek, iyi bir kurgu ve çok seçkin oyuncu kadrosuyla iyi bir senaryoyu Kahramanmaraş'ın, Türkiye'nin, belki de uluslararası ölçekte insanların hizmetine sunma gayretinde olduklarını söyledi.

"Bugüne kadar belki Kahramanmaraş'ta böyle bir çalışma yapılmadı." diyen Mahçiçek, projenin 20-25 dakikalık film olduğunu anlattı.

Mahçiçek, şöyle devam etti:

"Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunu, geleceğe dönük aydınlık yüzünü aktarmaya gayret edeceğiz. Çok seçkin ekibin başında da Türk sinemasının Serdar Gökhan gibi çok değerli bir büyüğü var. İnanıyorum ki ürün ortaya çıktığında ülkemizde özelikle Kahramanmaraş'ın kurtuluş mücadelesinde yapılan kahramanlıkları çok güzel bir dille göreceksiniz."
Sanatçı Gökhan da sinemaya başladığı yıllardan beri tarihi projelere hep önem verdiğini, bu tür projelerde kendini bulduğunu, böyle bir çalışma kendisine teklif edildiği zaman hiç düşünmeden bu teklifi kabul ettiğini söyledi.

Bu belgesel, kenti kahraman yapan destansı mücadelenin ve o ruhun yeniden hatırlatılması, farklı bir sinema diliyle anlatılarak, değerlerlerimize sahip çıkmanın önemini vurguluyor.

Çünkü bize, istiklalimizi kazandıran ve istikbale yürüten değerlerimiz en büyük kazancımızdır.

Büyük mücadele ile kazanılan bu istiklal bir Maraş ruhudur, bu ruhu özellikle gençlerimizle tanıştırmak en büyük kazanç olsa gerek.