Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, engelli vatandaşların sorunlarının ancak dayanışmayla aşılabileceğini belirtti.

Başkan Mahçiçek, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, “Beyaz bastonu görüyoruz, engellerimizi dayanışmayla aşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Beyaz bastonun, görme engelli bireyin önündeki engelleri fark etmesine ve muhtemel çarpışma ya da düşmelerin neredeyse tamamen ortadan kalkmasına olanak tanıdığını kaydeden Mahçiçek, mesajında şunları kaydetti.

“Beyaz baston kullanımı, görme engellilerin çarpma, düşme, yaralanma, ya da kaza riskini en aza indirger. Bir beyaz baston, görme engellinin gözü, kulağıdır.

İslam dinimiz, dünyada bin 400 yıl önce bu konuya eğilmiştir. Dinimiz dünyada görme engellilere en fazla önemi vermiştir ve vermektedir. Hz. Peygamberimiz (SAV) görme engelli vatandaşlarımızı imam, vali tayin etmiştir. Biz de engelli vatandaşlarımızı ayrıştırmıyoruz, hayata katılmalarını sağlayacak düzenlemeler yapıyoruz ve etkinlikler gerçekleştiriyoruz.  125. Yıl Özel Eğitim Merkezinde engelli kursiyerlerimize ahşap işi oymacılığı kursu, Ertuğrul Gazi Görme Engelli Orta Okulunda görme engelli kursiyerlerimize bilgisayar işletmenliği kursu açılmıştır. Engelli kardeşlerimize servis imkanı sağlanmıştır. Meslek sahibi olmaları bizim için büyük mutluluktur. Okullarımızda bireysel eğitim, grup eğitimi, fizyoterapi, destek eğitimi, aile eğitimi ve personel için hizmet içi eğitim programları, çocuklar ve personel için çeşitli sosyal ve sportif etkinlikler düzenlenmektedir. Kurslarımız öğrencilerimizin talep ettiği her alanda açılacak, engelli vatandaşlarımız dayanışmayla, azimle ve kararlılıkla yalnız kalmayacak ve hayattan kopmayacaktır.”