Onikişubat Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ta lise öğrenimi gören 37 bin öğrenciye milli mücadele ruhunun eşsiz eseri Safahat hediye ediliyor.

Onikişubat Belediyesi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vefatının 80. yıldönümünde,  şairin bıraktığı en değerli miraslardan Safahat’ı 37 bin lise öğrencisi ile buluşturarak anıyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Osmanlı Devleti’nin son yılları, bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi gibi tarihi olayların etkisiyle kaleme aldığı şiirlerinin toplandığı eseri 'Safahat'ı, 37 bin öğrenciye hediye ettiklerini, bugün, gençlerinMehmet Akif’in özlemini duyduğu bir ülkede yaşadıklarını, yaşamı boyunca ‘milletin şairi’ olmuş ve kendisini hep arka planda tutmuş olan Mehmet Akif Ersoy'un, inandığı doğruların arkasında hep dik durduğunu söyledi. 

Başkan Mahçiçek, “Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” dizeleri ile 15 Temmuz ruhunu 100 yıl evvel vurgulayan Milli Şairimiz gençlerimiz için en güzel rol modellerden birisidir. Gençlerimizin, milli şairimizi ve onun miras bıraktığı dizeleri daha iyi anlamalarını çok önemsiyoruz. Milli Mücadelenin eseri olan ‘Safahat’ı bu milletin kalbinde ve hafızasında yaşatmaya devam edeceğiz. Milli Değerimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80. Yılında rahmetle anıyoruz. Rabbimiz C.C. mekânını cennet etsin" diye konuştu.