Merkez Onikişubat ilçesine mahalle olarak bağlanan, şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Fatmalı Mahallesi’nde 2 ay önce etkili olan yağışlar nedeniyle, Şahin Bey Sokak’ta heyelan meydana geldi. Bazı evlerin bahçe duvarları yıkıldı, mahalleye ulaşımı sağlayan yol da çökerek kapandı. Çöken yol, yaklaşık 150 kişinin oturduğu 30 eve ulaşımı da güçleştirdi. 2 ay önce ilgili belediye ve kurumlara durumu bildiren vatandaşlar, hiçbir önlem alınmaması üzerine çareyi göçüğün oluştuğu bölgeye halat bağlamakta buldu. Toprak kayması nedeniyle ikiye bölünen sokakta yaklaşık 80 metrelik bölümü halat yardımı ile kat eden mahalleli, karşıdan karşıya halata tutunarak geçiyor.
Toprak kayması nedeniyle korku içinde yaşadıklarını belirten Emine Kavun, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Belediyenin sorunlarına çözüm bulmadığını öne süren Kavun, “Burada heyelan oldu oğlum, gözünüzün önünde işte, gelip gidiyorlar baştan atıyorlar bizi. Bir sürü malımız var içerde, bizim yüreğimiz ağzımızda yatıyoruz, burada yine heyelan olur diye, böyle bu evlerde zor yatıyoruz, yollarda kapandı, bize yardım eden yok. Belediyeden gidip geliyorlar baştan atıyorlar.” diye konuştu. 

Toprak kaymasının yaşandığı sokakta yaşayan Süleyman Kavun yolun kapalı olması nedeniyle hayvanlara yem getiremediğini söyledi.
Çaresiz kaldıklarını ifade eden Kavun, “Bizim sahibimiz yok. Burada böyle heyelan oldu, 2 aydan beri bizim yollarımız kapalı. Arabalar 2 aydan beri yolun karşısında evimizin önüne gelmiyor. Benim evimde besihane var, ben hayvanlara yem getiremiyorum. Belediyeye gidip geliyoruz tamam diyorlar, açarız diyorlar ama açmıyorlar, çaresiz durumdayız.” dedi.