Başkan Mahçiçek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çanakkale müdafaasının sadece bir savaş değil, aynı zamanda tüm dünyaya yönelik bir insanlık dersi niteliği taşıdığını ifade eden Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tarihinin her safhası ayrı destanlara sahne olan Aziz Türk milleti, Çanakkale’de sadece kendi bağımsızlığı ve varoluşu için değil, aynı zamanda insanlık onuru için de mücadele etmiştir. Karşısına çıkan her şeyi yok etmek üzere saldıran ve beşeri değerlerden nasibini almayan sömürgecilere karşı dahi şefkat nazarını kaybetmeyen kahraman Türk askeri, her metrekareye 6 bin merminin düştüğü bir atmosferde dahi insani değerlerden vazgeçmeyerek eşine rastlanmayacak bir destan yazmıştır.”
Çanakkale’de yakılan iman ateşinin bugünde millet olarak önümüzü aydınlattığını belirten Mahçiçek, dün bağımsızlığı için mücadele eden Türk askerinin bu günde ülkesinin bölünmez bütünlüğü için hayatını ortaya koyduğunu vurguladı. Mahçiçek, şöyle devam etti:
“Maalesef ülke olarak yine çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin doğu ve güneydoğusunda terörle mücadele adı altında adeta yeni bir Çanakkale savaşı veriyoruz. Dün üniformalarıyla karşımızda duran emperyalist güçler,  bugün farklı kimlik ve kılıklarda güvenlik güçlerimize kanlı pusular kurmakta, ülkemizin bütünlüğüne kast etmekteler. Her gün yapılan türlü hainliklerin ve namertliklerin bir başka versiyonunu izlemekteyiz. Ama tüm bu kalleşlikler karşısında dahi güvenlik güçlerimiz ferasetini kaybetmemektedir. Dün Çanakkale’de olduğu gibi insanlık onurunu her şeyin önünde tutarak, tek bir masum insanın dahi burnunun kanamaması için gayret etmektedir.
Ben inanıyorum ki, Çanakkale ruhunu, kutlu bir emanet gibi göğsünde taşıyan milletimiz, bu badireleri de atlatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle dün Çanakkale’de tarih yazan kahramanları, bu günde Sur’da, Silopi’de, Cizre’de ve ülkemizin her bir köşesinde vatanın bölünmez bütünlüğü için kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”