Başkan Mahçiçek, 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri için sandık başına giderek oyunu kullandı. Sabah saatlerinde eşi Ayten Mahçiçek Hanımefendi ile birlikte Ahmet Bayazıt İlkokuluna gelen Mahçiçek, 2036 numaralı sandıkta oy verme işlemini gerçekleştirdi. Oy kullanmasının ardından okulu dolaşan Mahçiçek, sandık görevlileri ve seçim güvenliğini sağlayan polis memurlarına teşekkür ederek, vatandaşlarla sohbet etti.
Seçimlerde oy kullanmanın, ülke yönetimini seçmenin, en önemli vatandaşlık görevlerinden biri olduğunu ifade eden Mahçiçek, 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz, milletimiz ve Türk demokrasisi için hayırlı sonuçlar getirmesi temennisinde bulundu. Mahçiçek, şöyle konuştu:
"Bilindiği gibi 4 ay önce bir seçim daha olmuştu. O seçimlerden ülkeyi yönetecek tam çoğunluk çıkmadığı için anayasa gereği bir seçim kararı alındı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından. Bugün tekrar sandık başındayız. Seçimlerin ülkemiz için, memleketimiz için ve partimiz için hayırlı olmasını istiyorum. Vatandaşlarımız da bu işin bir değerlendirmesini ve muhasebesini yaptı. Biz de parti olarak değerlendirmemizi ve muhasebemizi yaptık. Eksiklerimizi noksanlarımız neler onları gördük. Vatandaşlarımız da ülkenin neye ihtiyacı olduğunu nasıl yönetilmesi gerektiğini bir kere daha düşündü ve yeni bir karar aşamasına geldik. İnanıyorum ki bu günkü tablodan, bu günkü seçim sonuçlarından bu ülkeyi tek başına yönetecek bir kadro çıkacaktır. Milletimizin arzusunun da bu noktada olduğunu düşünüyorum. İnşallah ülkemiz için milletimiz için hayırlı neticelere vesile olur diye temenni ediyorum. Bugün bu vatandaşlık görevini yapan, millet iradesinin sandığa yansıması için sandık başına gelen Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize de teşekkür ediyor, hayırlı günler diliyorum."
Başkan Mahçiçek, oy verme işleminin ardından bazı okulları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Osman Gazi Ortaokulu, Cahit Zarifoğlu İlkokulu, Şehit Fatih Gök İlkokulu'nu ziyaret eden Mahçiçek, sandık kurullarında görev yapan memurlardan seçimlerle ilgili bilgi aldı. Vatandaşlarla da samimi sohbetler gerçekleştiren Mahçiçek, vatandaşlık görevlerini yerine getiren seçmenlere teşekkür etti.
Mahçiçek, daha sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın ziyaret ettiği Sergentepe İlk ve Ortaokulu'na geçti. Ünal ve Mahçiçek, vatandaşlarla sıcak diyaloglar kurup, görevli personellere teşekkür ettiler.