Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 80. yıl dönümü dolayısıyla Onikişubat Belediyesince "Mehmet Akif ve Asım'ın nesli" konulu konferansı düzenlendi.

Yazar Aziz Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezindeki konferansta, Ersoy'un bir gönül insanı olduğunu söyledi. İstiklal Marşı kabul edildiğinde henüz Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmadığına işaret eden Erdoğan, İstiklal Marşı’nın kabulünün cephedeki askerlerin arasında doping etkisi yaptığını belirtti.  

Çanakkale Savaşı'nın ardından tüm sanatçılara savaş meydanının gezdirildiğini anlatan Erdoğan, "Savaş meydanları, buraları yazmaları ve anlatmaları izin sanatçı ve yazarlara gezdirildi. Çanakkale’yi yaşatan tek bir şair vardır o da Mehmet Akif’tir. Çanakkale’yi görmeden en güzel şekilde gönül gözüyle en güzel şekilde yazmıştır." dedi. 

Ersoy'un "Asım'ın nesli" diye eserinde andığı kuşağın çok önemli olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Asım'ın nesli Kurtuluş Savaşı'nda görevlerini yaptı. Kabul edin, etmeyin elinden cep telefon, tablet düşmeyen gençlik de 15 Temmuz'da da görevini yaptı. Kendilerine düşen görevi yaparak Asım'ın nesli olduğunu gösterdi. Gençlerin birer hazine olduğunu bilirseniz, geleceğe emin adımlarla yürüyebilirsiniz. Bugün dünyanın Türkiye'ye kafa tutmasının tek sebebi gençlerdir çünkü genç bir nüfusun bundan 20 sene sonra dünyanın sahibi olacaktır. Gençlerimizi uyutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Kendimize gelip hazine olan gençlerimizin üzerindeki tozları kaldırmamız gerekiyor."

Konferansın ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Erdoğan'a günün anısına plaket verdi.