Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belediyenin "Gönülleri Isıtıyoruz" projesi kapsamında Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, fırıncı dedesinin yanında çıraklık yaptığını söyledi.
At arabası üzerinde ekmek satarak büyüdüğünü anlatan Mahçiçek, "Fakir olmak, ayıp değil. Allah, herkese bir rota çizer ve insanlar da o kader çizgisini takip etmeye çalışır" dedi. 

Toplumun tüm kesimine ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Mahçiçek, özellikle de gençliğin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini dile getirdi. 

Sanayi çıraklarından eğitimlerini sürdürmelerini isteyen Mahçiçek, şöyle devam etti:

"Bir yandan çalışıp diğer yandan okulunuza devam edebilirsiniz. 'Bizden bir şey olmaz, ailemiz fakir' gibi bir düşünceye kapılmayın ve hayat mücadelenizi sürdürün. Bizler de her zaman sizin yanınızda olacağız. Size vereceğimiz bu kabanları da gönülden gelen sıcak bir hediye olarak kabul edersiniz çok sevinirim."

Sanayi sitesinde çıraklık yapan Mustafa Berat Dilber ise yaklaşık 2 aydır çalıştığını ve kendi iş yerini açmak istediğini aktardı.

Çıraklardan Mehmet Ali Akgül ise Başkan Mahçiçek'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, sanayi sitesinde çalışan bin 500 çırağa kaban hediye edildi.

Programa, Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Kır, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı ve diğer ilgililer katıldı.