Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın’ı ve Manşet Gazetesi çalışanlarını ziyaret etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Aslan Deveboynu ve Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, Kahramanmaraş’a yapılacak olan Avrupa’nın en büyük gölünü barındıracak Rekreasyon Alanı Projesinin müjdesini verdi.

Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak üç buçuk yılda yaptıkları hizmetler ve önemli projelere değinerek şöyle konuştu:

“Öncelikle Onikişubat Belediyesi, bildiğiniz gibi yeni kurulmuş bir belediye. Çok uzun bir geçmişi yok ve üç buçuk yıl gibi kısa süreli bir geçmişi var. Bu kısa süreli geçmişimizde, özellikle bizim ilçemizde ki insanlarımızın yaşam şartlarını çok daha iyi şartlara taşımak başka bir ifadeyle, yaşanabilir kentler sıralamasında ön sıralara taşımak için ciddi bir gayretle belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte önceliklerimizi belirledik, önceliklere göre projelere başladık. O önceliklerin ilk aşaması olan, özellikle kırsalda ki yollarımızı ve 62 tane kültür merkezi yaptık oralara. Özellikle yeni nesil için eğitim noktasında çocuklarımızın daha iyi şartlar da okumasını ve gelişmesini temin bakımından okullar ve kültür merkezleri yaptık. Bu bağlamda yine yollar yaptık. Ciddi mana da bu bir gerçek. 94 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılamayanları, biz çok kısa sürede yaptık” dedi.

Mahçiçek, sözlerine devam ederek şunları ekledi: “Bunun yanında dediğim gibi insana odaklı çalışmalarımız bizim için önemliydi ve bu alanda da çalışmalar yaptık. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi kapsamında, her sene 50 ile 55 bin civarında kitap aldık. Onları beşli setler halinde bütün okullarımıza dağıttık. Sadece Onikişubat ilçesine değil, bütün şehrimize dağıttık ve 1 milyona yakın öğrencimizin 3 sene de Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber, seçtiğimiz kitapları okumasını sağladık. Biliyoruz ki bu ülkenin geleceği iyi yetişmiş, nitelikli insanlarla daha iyi noktalara taşınacaktır. Kültürel bağlamda, eğitim bağlamında, fiziki bağlamda çok güzel şeyler yaptık. Yine iki hafta önce Kahramanmaraş’ın önemli bir ihtiyacı olan bisiklet parkuruyla beraber yürüyüş yolunu hizmete açtık. Bunlar bizim için çok önemliydi” diye konuştu.

Kahramanmaraş’a kazandıracakları rekreasyon alanı projesi hakkında da önemli açıklamalar da bulunan Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş’a, Avrupa’nın en büyük yapay gölünü yapıyoruz. Yakın zaman da çok daha geniş bir rekreasyon alanı projemiz var. O projemizle ilgili çalışmalarımızla nihai noktaya geldi ve yakın bir zaman da başlayacağız. Kahramanmaraş’ımızı çok daha iyi yaşanabilir kentler sıralamasında öne çıkartacağız. Ben Onikişubat Belediyesi’nin kamuoyunda ki algısının iyi olduğuna inanıyorum. Tabi ki sadece bizim değil, çalışanlarımızın ve belediye meclis üyelerimizin de büyük katkısı var. Rekreasyon projesinin içinde yine Kahramanmaraş’a yakışır bir üniteler olacak. 580 dönümlük yer seçimi olan projenin içinde, düğün salonlarından, nikah saraylarına, uğur böceği parkından kelebek parkına, Aquaparklardan Disney Landlara varıncaya kadar, tenis kortlarından, konser salonlarına kadar, her şey olacak. 400-500 civarında hobi evlerimiz ve ayrıca kafelerimiz olacak. 65 dönümlük Avrupa’nın en büyük gölünü yapacağız oraya. Avrupa’nın en büyük gölü 63 dönümmüş, bizde Kahramanmaraş’ın bir farklılığı olsun istedik ve 65 dönümlük hesaplayarak Avrupa’nın en büyüğü olsun istedik. Bu rekreasyon projemizi, 8-9 ay sonra tamamladığımız zaman Kahramanmaraş biraz daha farklı ve daha güzel olacak” sözlerini dile getirdi.

Ziyaretlerine ara vermeden devam eden Başkan Mahçiçek daha sonrasında Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın’a ve Manşet Gazetesi çalışanlarına ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında Başkan Sayın ve Manşet Gazetesi çalışanları ile görüş alışverişinde bulunan Mahçiçek, kendilerine çalışma hayatında başarılar diledi.