Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in, vatandaşları sağlıklı yaşam için spora teşvik etmek ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak amacıyla uygulamaya koyduğu önemli projelerden biri olan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesi, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Şehir estetiğine pozitif yönde katkı sağlayacak olan modern bisiklet ve yürüyüş yolunda, şehir sakinleri hafta sonlarını değerlendirmek ve aileleriyle vakit geçirmek için sosyal tesise gelerek bisiklet sürüp, yürüyüş yaparak çocuklarıyla da gönüllerince vakit geçirdiler.

Tabiatla bütünleşen yeşilliğin ve baraj suyunun eşsiz güzelliğiyle, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı kalması için “Türkiye’nin en kapsamlı” bisiklet ve yürüyüş yolunu hizmete açan Onikişubat Belediyesi, sporseverlerin günün her saati rahatça yürüyüş yapabileceği aynı zamanda bisiklet sürebileceği güvenli ve rahat alanlar oluşturdu. Hem bisiklet severlerin hem de yürüyüş yapanların istedikleri zamanlarda gönüllerince kullanabildikleri parkur modern ve güzel görünümüyle de dikkat çekiyor.

720 adet bisiklet bulunan sosyal tesiste, 130 annenin bebeği ile birlikte binebileceği konforlu bisikletler, iki, dört ve altı kişilik bisikletlerle ailelerinde beraberce binebileceği özel olarak tasarlanan bisikletler bulunuyor. Aynı anda Bin kişinin çok rahat yürüyüş yapabileceği, Üç Bin kişinin de hem yürüyüş hem de bisiklete binebileceği ciddi bir alan ve parkurdan oluşuyor.

Türkiye genelinde bugüne kadar yapılmamışı yapan Onikişubat Belediyesi, bu sosyal tesisle farkındalık yaratarak, kent halkını şehrin stresli yaşamından uzak tutup, hafta sonları ve tatillerini değerlendirebileceği bir yandan da sağlıklı yaşam hedefleri çerçevesinde zinde kalarak, ailece spor yapabilecekleri alan oluşturarak Bisiklet ve Yürüyüş Yolunu hizmete sundu. Hafta sonunun gelmesiyle birlikte de vatandaşlar bu kapsamlı sosyal tesise akın ederek büyük ilgi gösterdi.